Så sätter ni sprutt på lusten i sommar

Maxa sexet i sommar

1 av 2 | Foto: Thinkstock
Tona ner ambitionerna i sommar så har sexlusten större chans att växa. ’’Sexet blir bättre om man har lite långtråkigt’’, säger Malena Ivarsson.
RELATIONER

Sol, värme och semester är rena Eden för sexlusten.

Men känslorna blommar inte på beställning.

– Avsätt tid för varandra. Kvinnor har bättre sex när de har ledigt och lite långtråkigt, säger sexrådgivaren Malena Ivarsson.

Äntligen ledigt!

Och nu ska det ske – allt som inte hunnits med sedan i julas. På några semesterveckor ska allt hinnas med. Och sexet ­ommer att bli fantastiskt. Värmen sätter ju fart på vätskorna, alla är glada och tankarna på jobbet dumpades vid stämpelklockan.

Men någonstans där ­ mellan altanbygget, släktbesöken och praktgrälet om vems tur det är att diska – begravs sexlusten i stressens komposthög.

– Vi har lite för mycket ambitiösa planer och höga förväntningar på semestern, och när de skruvas upp trivs inte lusten, säger Malena Ivarsson.

Tvärtom, säger hon, har framför allt kvinnor bättre sex när de har ledigt och lite långtråkigt. Åtrån, den innerliga längtan efter sin partner, går inte att pressa fram på beställning.

– Många skulle må bra av att avsätta tid för att bara vara med varandra.

Det krävs förstås två för en tango, men när lusten försvinner i ett förhållande är det vanligtvist kvinnorna som tappar den först.

– Vi kvinnor är känsliga och sårbara i vår sexualitet, medan männen är mer robusta. Kvinnor tar också på sig mer av relationsjobbet och blir arga eller irriterade när något blir fel.

Och det lockar ju inte fram något sug efter sin partner.

Malena Ivarsson menar också att man bör se upp med gräl som ligger kvar och pyr i stället för att slockna. Alla grälar, men man behöver en ordentlig försoning, en omfamning, en beröring eller något sexuellt.

Men allt är inte svart, inte ens om lusten har försvunnit. Det finns många sätt att få den att blomma på nytt.

– O, ja. Man ska absolut inte drabbas av panik. Tona i stället ner alla projekt och förväntningar. Och var tillsammans utan att göra något särskilt.?