Snyggast vid 31

”Jag är mer nöjd med var jag är i livet nu”

1 av 3 | Foto: Lotte Fernvall
Claudia Galli är mer nöjd med sig själv nu när hon är trettio än när hon var tjugotre.
RELATIONER

Självsäker, erfaren – och fortfarande ung.

Vid 31 år är kvinnan som mest attraktiv.

– Jag är mer nöjd med mig själv nu än när jag var 23 eller 24. Och det kanske avspeglas i det yttre, säger 31-åringen Claudia Galli.

Ju yngre är inte desto bättre.

Och inte heller börjar livet vid 40.

Det är vid 31 som en kvinnas attraktionskraft är som störst. Åtminstone om man får tro en undersökning gjord av brittiska tv-kanalen QVC bland över 2000 kvinnor och män.

Kanalens marknadsdirektör Sue Leeson säger till Daily Mail:

– Undersökningen bevisar vad många alltid har anat – riktig skönhet handlar inte bara om ett vackert yttre utan är en kombination av självförtroende, stil och personlighet.

Vuxen men utan måsten

Claudia Galli, 31, blev folkkär genom dansprogrammet ”Let´s Dance” och är nu i full färd med att filma en ny komediserie i Göteborg.

– Det är svårt att säga att man själv är attraktiv. Men jag är ju mer nöjd med var jag är i livet nu. Och det kanske speglar av sig, säger Claudia Galli.

Hon känner att hon dels uppnått vissa mål i livet, dels är på väg i sin karriär. Och även privat är det ”en bra tid”.

– Man är vuxen men har ändå inte så jättemånga måsten. Men det är klart, det kanske är för att jag inte har barn, säger hon.

Utseendefixeringen minskar med åren

Med åren tycker hon också att fixeringen vid det yttre minskar.

– Man lever inte längre i en fantasivärld, jag har insett att jag aldrig kommer blir 1,80 och supermodell. Och fysiska attribut är inte längre så viktiga. Grejer som kunde vara en issue när jag var yngre, de har verkligen försvunnit, säger Claudia Galli.

Över 70 procent av dem som deltog i undersökningen tyckte att självförtroendet var avgörande för hur attraktiv en kvinna är.

67 procent menade att en persons yttre var viktigt och närmare hälften menade att det också handlar om en känsla för stil.

FAKTA

Kända 31-åringar...

• Claudia Galli, 31, är skådespelerska och slog igenom som ”Frida” i dokusåpan Skilda världar. I vintras var hon med i ”Let´s Dance” i TV4. Just nu spelar hon in komediserien ”Starke man” som visas på SVT med start i september. Claudia fyller 32 år i augusti.

• Robinson-vinnaren Emma Andersson fyllde 31 i april i år. I slutet av sommaren gifter hon sig med hockeyproffset Henrik ”Zäta” Zetterberg.

• Sångerskan Robyn fyllde 31 år i juni i år.

… och blivande 31-åringar

• Noomi Rapace, mest känd för rollen som Lisbet Salander i Millennium-filmerna, blir 31 i december.

• Tuva Novotny, skådespelerska, fyller också 31 i december.