Mamma – här är de 6 vännerna du behöver

Barnlösa vännen Brutalt ärliga vännen Glamorösa vännen

RELATIONER

Hur bra mamma du än är kommer du alltid att behöva ett par vänner till livlinor som tar dig genom jobbiga tider, sömnlösa nätter och trotsålder.

Och en vän som kidnappar dig från barnleksakerna och blöjbytena när du som mest behöver.

Föräldrasajten parententing.com har sammanställt vilka sex olika typer av vänner en mamma behöver.

Foto: colourbox

I-samma-situation-vännen

Oavsett om ni är föräldralediga, arbetande eller ensamstående behöver ni varandras stöd. Det kan vara skönt att hänga med någon på dagarna som befinner sig i samma situation och är intresserad av det som händer i din vardag. Någon som inte tröttnar på barnsnack dagarna i ända.

Barnlösa vännen

Du behöver henne för att komma ifrån barntillvaron och återvända till vuxensnacket. Det kan vara skönt att fly från verkligheten en stund och göra vuxensaker tillsammans helt utan barn. Av henne får du tips om de senaste restaurangerna i stan, det senaste modet och skvallret.

Brutalt ärliga vännen

Ibland behöver vi alla höra sanningen. Det kan svida men hennes totala ärlighet är trots allt ett bevis på hennes vänskap. Utnyttja det och låt henne bli ditt bollplank i alla lägen, oavsett om det är i provrummet eller i barnuppfostran.

Den som redan gjort det

En riktig räddare i nöden som har egna barn och har liknande erfarenheter som du. En som redan gått i genom samma problem och svårigheter som kan stötta och komma med råd när du är redo att ge upp efter otaliga sömnlösa nätter. Någon som kan peppa och få dig att kämpa.

Den som gör allt för dig

Hon är en riktig livlina som hjälper dig med allt du önskar. Hon hjälper dig att skjutsa barnen till fotbollsträningen när du måste jobba sent. Hon lagar middag när du har fullt upp med annat. Kom ihåg att gottgöra henne och visa hur mycket du uppskattar hennes vänskap.

Den glamorösa

Du behöver henne för inspiration, råd och för en garderob att låna snygga kläder ur. En extra hjälp inför festen, jobbintervjun eller för att känna dig lite finare en helt vanlig vardag. Men uppskatta hennes hjälp.

Vem är viktigast?