Sömngångare hamnade fel på bröllopsnatten

Sara upptäckte främmande man under täcket

RELATIONER

När Sara Sjöholm, 30, skulle krama om sin make i hotellsängen fick hon en chock.

Under täcket låg en främmande man.

Han hade gått i sömnen och tagit fel rum – på sin egen bröllopsnatt.

Sara och Robert Sjöholm hade varit på bröllop i Karlstad och kom tillbaka sent till stadshotellet Elite, där de lade sig i dubbelsängen och somnade.

Någon gång på småtimmarna vaknade Sara till. Ryggen på hennes vänstra sida saknade makens tatuering. Hon vände sig om och såg att Robert, 29, sov på hennes högra sida.

”Undrade vad som hänt”

– Jag väckte Robert som först trodde att jag tagit in en kille på rummet. Men sen stod vi bara vid fotändan och undrade vad som hänt.

Robert drog mannen i stortån och han flög upp med ett ryck. När han förstod att han var i fel rum blev han mycket ledsen, bad om ursäkt och berättade att han och hans fru firade sin bröllopsnatt i rummet bredvid.

Dörrarna ska gå i lås

Trots elektroniska kortlås kunde mannen öppna deras dörr utan kort. Hotelldirektören nekar till detta och menar att dörren inte kan ha stängts ordentligt.

Clemens Wantschura, på Sveriges hotell- och restaurang­företagare, har aldrig hört talas om något liknande:

– De här dörrarna är självstängande och ska gå i lås när de slår igen. Något måste ha gjort att dörren inte stängdes ordentligt.

Fem misslyckade kärleksnätter

Premiärlejonet Alice Timander avslöjade i en intervju i Aftonbladet 2007 (samma år som hon avled) att hennes tredje make gjorde ett chockerande avslöjande på deras bröllopsnatt:

– Han sa att han var homo­sexuell. Han rullade in sig i täcket som en kåldolme och jag låg bredvid och grät.

26-åriga Jayne Healey från England somnade som en lycklig brud, men vaknade som ­änka. Hennes make Paul, 31, ­avled under bröllopsnatten av en hjärtinfarkt.

Ann-Sophie och Björn Köhler hade beställt ett ”Lovers weekend-paket” på hotell Marina Plaza i Helsingborg. Men något blev fel och när de nygifta anlände var kärlekssviten och alla övriga rum fullbelagda. Precis som alla andra hotell i staden. Det blev till att sova i ett konferensrum på två extrasängar.