Kändiskvinnorna runt 40 tynar bort

Insjunkna kinder, tändsticksben och putande revben syns allt oftare.

1 av 3 | Foto: PER_OLOF SÄNNÅS
Catherine Zeta-Jones, 40, var inte alls lik sig under Stockholmsbesöket.
RELATIONER

Då: Kurviga, kvinnliga och sexiga. Nu: Insjunkna kinder, tändsticksben och putande revben.

Kändiskvinnorna kring 40-strecket för en evig kamp mot åldrandet, och förvandlar sig till magra, bleka kopior av sig själva på kuppen.

I juli kärlekssemestrade superhotta Catherine Zeta Jones, 40, med maken Michael Douglas i Stockholm. Bilderna som kablades ut i pressen fick många att

höja på ögonbrynen.

Den förut så sunda och naturligt vackra Catherine traskade omkring i Stockholm mager som en sticka med cigg i mungipan.

Vart sjuttsingen tog den bystiga bejben från ”Zorro”-filmerna vägen? Har hon OCKSÅ drabbats av ålderspanik? Det verkar inte bättre.

Fallit för myten

I år har vi sett hur ovanligt många kändispinglor kring 40-strecket fallit för myten: Ju slankare desto snyggare.

Flera av de kvinnor som för ett par år sedan stolt putade med både läppar och bakdel håller nu på att tyna bort i kampen om den evigt unga kroppen.

Kanske började allt med Madonnas 50-årskrisiga och hyperneurotiska bantning för ett par år sedan?

Fortsatt har det i alla fall gjort, med rasade fart.

Se bara på Angelina Jolie. Även om hon bara är 35, är det uppenbart att något hänt med hennes tidigare kurvigare figur. Nyligen gick hon ut i medierna och kommenterade sin vikt så här:

– Jag vill inte vara för smal, det är inte hälsosamt.

Knapra salladsblad

Med detta sagt fortsätter Jolie ändå att knapra salladsblad, för att behålla sitt pinnmagra utseende.

Svenska Englandskändisen Ulrika Jonsson, 42, har också hakat på trenden. Förra året la hon 140 000 kronor på plastikoperationer för att ”reparera” sin kropp efter fyra graviditeter. För första gången på många år kände hon sig nöjd med sitt utseende och poserade till och med i bikini på Hello magazines omslag.

– Jag har bröst som en 16-åring, berättade hon triumferande.

Då blev hon hyllad för att hon hade en fyllig figur – nu verkar hon ha slutat äta helt och hållet. De senaste bilderna på henne visar en avmagrad Ulrika som inte ser ut som 16, utan snarare 60.

En alldeles för smal kvinna tenderar inte bara att se äldre ut, utan riskerar att åldras i förtid.

Livlig debatt i USA

Den tidigare åldringssjukdomen benskörhet är numer ett vanligt problem bland magra 40-plussare. Just nu pågår en livlig debatt om just detta i USA, där Sex and the city-stjärnan Sarah Jessica Parkers skelettliknade figur används som avskräckande exempel.

Så varför inte njuta av erfarenhet och visdom, i stället för att önska tillbaka den där skrangliga tonårsfiguren, som trots ihärdigt bantande ändå aldrig kan bli den samma igen?