Malin Wollin: ”Gapiga fruntimmer provocerar”

RELATIONER

Hennes blogg läses av tusentals och tummas av hundratals varje dag.

Men hon har också fått vänja sig vid näthatet.

– Jag beter mig inte som en tjej ”ska”. Och gapiga fruntimmer provocerar killar och män, säger Aftonbladets bloggare Malin Wollin.

Foto: Foto: Lasse Allard
Bloggaren Malin Wollin.

Hennes blogg Fotbollsfrun är sedan flera år en av Sveriges största och mest framgångsrika bloggar.

Men Malin Wollin har också fått känna på bloggandets baksida med kommentarer som ”jag tycker du borde ta och avsluta ditt liv, så slipper man se ditt fula ansikte i Aftonbladet nå mer”.

”Blivit tålig”

– Jag låter det bara rinna av mig. Jag kan inte göra alla glada. Det jag skriver väcker saker hos folk och man får vara glad att det väcker något. Man får ta det onda med det goda, säger hon

I början var det inte lika lätt.

– Jag minns en som skrev att jag hade orange hud och att jag tyckte det var jättejobbigt. Nu kan jag inte fatta varför jag brydde mig. Jag har blivit så tålig. Att någon skriver ”gud vad du är ful” räknas som ingenting.

Diskussioner

Hon är medveten om att det hon skriver ibland är provocerande och har också lärt sig att vissa ämnen kommer resultera i hätska angrepp och obehagliga diskussioner på andra forum.

– Tv-spel och Flashback – det är helt jävla livsfarligt att skriva om.

Svarar på kritik

Ibland väntar Malin Wollin med att godkänna gillande inlägg som läsare gör på hennes blogg, eftersom hon vet att efter sött kommer surt.

– Det verkar som att en del reagerar på positiva kommentarer.

Men du går också till motangrepp ibland.

– Javisst. En del tycker att jag inte kan ta kritik. Men de som kritiserar mig får vara beredda på att jag svarar, säger Malin Wollin.

ARTIKELN HANDLAR OM