”En homosexuell man inte rätt domare”

Åsa Erlandson om Stephen Frys uttalande

RELATIONER
Foto: STEFAN MATTSSON
Åsa Erlandson är Wendelas krönikör.

1 april kom sent i år. För jag är övertygad om att spjuvern Stephen Fry inte ens tror på det där själv, att kvinnor bara har sex för att få vara ihop med någon.

I själva verket är han nog bara lite uttråkad.

Därför kastar den brittiske komikern in den här brandfacklan på skoj för att sedan kunna luta sig tillbaka och le förnöjt åt sitt verk: när vi andra blir så uppjagade att vi börjar blogg- och kommentarskriga om saken.

Riktigt roligt blir det när han slänger fram sina bevis, till exempel att det inte finns något som heter ”straight cruising”, alltså stråk där heterosexuella letar efter sex för stunden.

Hallå, det är väl liksom själva kärnverksamheten på världens alla krogar. Och det räcker att scanna några frågespalter a la Malena Ivarsson för att hitta det motsatta problemet i form av frågor som ”Hjälp! Min kille vill inte lika ofta som jag”. Undertecknade av tjejer.

Så nej Stephen – varken du själv eller vi andra tror på det du säger.

Det finns kvinnor och män av alla sorter på hela skalan, från celibat:are till nymfomaner. Det sitter nämligen inte i könet (jo, det gör det ju fast ni fattar) utan snarare i andra saker som dagsformen, tillgängligheten och inte minst om man är pigg eller aptrött när det är dags.

Och det är inte svårare än så att människor går igång på olika saker. Stephen verkar trivas i buskar, någon annan tycker bara att det verkar stickigt och kallt och förför hellre sin partner i ett vanligt sovrum. Det ena är inte vildare än det andra.

Överhuvudtaget blir jag alltid full av frågor när någon slänger fram kategoriska påståenden om vem som har mest sexlust. Hur vet man det?

Finns det någon mätmetod?

Är det till exempel antalet ligg per månad? Genomsnittstid per pök – och är då kort eller lång tid bäst? Eller vinner den som gör det på de konstigaste ställena, typ på kyrkogårdar?

Någon annan som är lika tvärsäker och kunnig på området som Sex-Stephen, får gärna utveckla detta.

Själv betvivlar jag att det ens går att göra en bedömning av hur stor sexlust den gigantiska gruppen kvinnor har. I vilket fall som helst är en homosexuell man inte rätt domare.

Stephen, no offense, men det är helt naturligt att du inte får se vad kvinnor kan.

Du tillhör helt enkelt inte rätt målgrupp.

Åsa Erlandson

ARTIKELN HANDLAR OM