”Så oerhört romantiskt”

Läs Daniel Pernikliskis krönika.

RELATIONER
Daniel Pernikliski är Wendelakrönikör.

Det där med att man ska följa sitt hjärta i sitt sökande efter en partner är så himla omodernt och ineffektivt. En dåligt fungerande metod. Egentligen skulle man tjäna på att vara mer beräknande och betygsätta utseendet på sig själv och på de man träffar för att i förväg kunna avgöra om ett eventuellt förhållande är dömt att misslyckas eller inte.

Den starkaste kombinationen är dock inte den när tjejen och killen har samma betyg, det är också en myt. Nej, den mest hållbara varianten är den när killen är snyggare än sin partner. För om tjejen är snyggare så vill hon dra vidare. Det visar en brittisk studie.

Jag roas oerhört av den här sortens forskning, vars slutsatser är grundade på en enda faktor, utseendet i det här fallet. Huruvida faktorer som exempelvis status, ekonomi, utbildning, ålder, barn, intressen och personlighet bidrar till om ett förhållande ska fungera eller inte, verkar förbises helt. Det enda som betyder något är om man är ful eller snygg – och i rätt kombination då naturligtvis. Så oerhört romantiskt.

Det är tur att den här undersökningen har gjorts, för nu kan man äntligen på ett effektivt sätt också utvärdera sitt eget förhållande. Är man kille och har en ful tjej kan man alltså känna sig trygg. Inte över att flickvännen egentligen tycker att förhållandet är särkilt bra, men över att hon stannar kvar och håller till godo i vetskapen om att hon nog inte kan lyckas så mycket bättre.

Med killarna är det inte lika komplicerat – de vill alltid vara ihop, oberoende av hur deras partner ser ut.

Ibland framstår verkligen livet som en vacker saga.