Snygg flickvän – dålig relation

Studie visar att förhållanden där kvinnan är vackrare än mannen kan vara dömda till misslyckande

RELATIONER

Har du en snygg tjej?

Då kan förhållandet vara i farozonen.

Forskning visar att förhållanden där kvinnan är vackrare än mannen kan vara dömda till misslyckande – men det är ingen fara om killen är den snyggare parten.

Foto: AP
##

Brittiska forskare undersökte om det är sant att vi tenderar att para ihop oss med de som är utseendemässigt likvärdiga – och snubblade då över detta fenomen, rapporterar Daily Mail.

Som exempel jämförs Angelina Jolies äktenskap med Jonny Lee Miller och Billy Bob Thornton, som bara varade tre år vardera – med hennes nuvarande make, och mer utseendemässigt jämlike, Brad Pitt som hon varit tillsammans med i sex år.

Utseendet betygsattes

Forskarna fotograferade män och kvinnor från över hundra kärlekspar. Vissa hade bara träffades några månader och en del hade varit tillsammans i flera år. Kvinnor och män betygsattes därefter individuellt utifrån sitt utseende, skriver Daily Mail.

Resultatet visade att en snygg make eller pojkvän inte utgör något hot mot ett långvarigt förhållande. Men om kvinnan däremot är den vackrare parten så riskerar förhållandet att bara hålla hålla några månader, det skriver tidningen Personality and Social Psychology Bulletin.

– Resultaten tyder på att det är kvinnan som styr över huruvida förhållandet ska fortsätta, säger forskaren Rob Burriss.

”Andra får nöja sig”

Han menar att attraktiva kvinnor inser att de kan välja och vraka – och att de därför i regel föredrar kortare förhållanden, eftersom de har lättare att gå vidare. Vidare ser han möjligheten att förhållanden tar slut på grund av svartsjuka från den mindre attraktiva partnern.

Rob Burriss säger också att mindre attraktiva kvinnor i större utsträckning får ”nöja sig med vad de har – därav de längre förhållandena.”

Wendela.se

ARTIKELN HANDLAR OM