"Livet var som en berg- och dalbana" 

Veronica, 26, är bipolär – och ensamstående mamma

Foto: Joi Grinde
Veronica håller sin bipolära sjukdom i schack med mediciner, och lever hon ett lugnt liv med sönerna Isaac och Adam.
RELATIONER

Hon var nere på botten och vände. I dag håller Veronica Ermanbriks, 26, sina depressioner och maniska glädjerus i schack med medicin.

Men före diagnosen kämpade hon med dagislämningar och föräldramöten – samtidigt som sjukdomen kramade henne i ett järngrepp.

Regnskyarna fladdrar över Skåneslätten och byns kyrka avtecknar sig i diset på en liten höjd. Harlösa är en idyll med 700 invånare där alla känner alla.

Veronica Ermanbriks har kommit tillbaka till platsen där hon växte upp. Här bor hennes föräldrar fortfarande och det var här hon själv sålde snus och cigaretter till killarna som gjorde lumpen på P7, Revingehed.

– Pappa ägde kiosken och det kunde bli lite pinsamt ibland när någon av grabbarna frågade efter mig. Det var ett ganska intressant ställe att sommarjobba på för en 15-årig tjej.

Hon avslutar meningen med ett skratt. Det visar sig snart att Veronica Ermanbriks ofta gör det. Skrattar. När hon började medicinera mot sin bipolära sjukdom var hon orolig för att känslorna skulle försvinna helt.

Ossian Grahn

ARTIKELN HANDLAR OM