Höstens hetaste dejtingböcker

Dejtingsexperten ger sina 3 bästa boktips

Bli peppad med rätt dejtingbok.
RELATIONER

Tycker han egentligen om mig?

Och varför hör hon inte av sig?

Att vara singel är inte alltid lätt. Men i höst kommer flera böcker som vill lära oss lyckas med relationerna.

Mötesplatsens nätdejtingexpert Karin Adelsköld tipsar om tre favoriter.

Foto: Privat
Mötesplatsens nätdejtingexpert Karin Adelsköld tipsar om tre av höstens bästa dejtingböcker.

Böcker om relationer löser inte alla dina kärleksproblem. Men en bra bok om dejtandets konst kan i alla fall göra att man blir lite mer peppad. Det anser nätdejtingexperten Karin Adelsköld. I höst kommer en hel uppsjö med självhjälpsböcker som handlar om allt från dejtandet till hur man klarar en långvarig relation. Och Karin Adelsköld tror att de kan ge både nya idéer och perspektiv på singellivet.

– Och kanske lite tröst också om man känner sig låg, säger hon.

En dålig singelbok kan däremot göra att man känner sig misslyckad – och ännu mer ensam. Därför har Karin Adelsköld valt ut tre favoriter som kan hjälpa när kärleksgrubblet sätter in. Men hon anser också att man ska ta råden med en nypa salt.

– Känn efter med magen, känns det här rådet ok? Passar det mig, mitt liv och den jag är? Det är mer troligt att det är fel på råden än fel på dig. Men råd kan ge inspiration, säger hon.

Elin Swedenmark

Höstens bästa singelhandböcker – enligt Karin

Anna Bengtsson ”Du ska vara spännande och varm”

En underbar liten bok om ”Fruensamhemma” 55 år, som ger sig in i nätdejtingvärlden för första gången. Med värme, massa humor och lagom med allvar får vi följa med genom hennes hopp och besvikelser. Vill hon träffa? Vem vill hon vara? Och finns den rätte där ute, eller finns det flera stycken? Alla som någon gång nätdejtat kommer känna igen sig! Och har man aldrig nätdejtat så får man bra tips på hur man ska göra – och inte göra.

Dan Josefsson och Egil Linge ”Hemligheten – från ögonkast till varaktig relation”

Vill du gå in på djupet är det här boken för dig. Boken är skriven av journalisten Dan Josefsson och psykologen och psykoterapeuten Egil Linge. Boken utgår från anknytningsteorin, alltså att våra tidigaste relationer i livet (till våra föräldrar till exempel) påverkar alla relationer vi har längre fram. Genom att titta på mönster i vår barndom kan vi förändra våra relationer idag. Det är en bra bok som verkligen kan ge en tankeställare. Men den tar tid att läsa och det är inte alltid lätt (eller roligt) att analysera sin barndom.

Melissa Hecksher ”Dejta eller dumpa –snabbtesta ditt ragg”

Ett uppslagsverk för tjejer på temat ska jag fortsätta dejta eller dumpa. Slå upp ditt ”problem” och få råd om hur du kan lösa dem. Varför hör han inte av sig? Är han nära kompis med sitt ex? Ganska ytligt och förenklat men det är rätt befriande att kunna se dejtingen med glimten i ögat snarare än att analysera sönder den. Ett plus för att boken utgår från frågan ”Vill jag ha honom?” och inte ”Vill han ha mig” som så många tjejer ofta tänker.

FAKTA

Karins tips:

Singelböcker ska få dig må bättre inte tvärtom. Sluta läsa om den får dig må dåligt.

Den bästa inspirationen tycker jag man får av andra singlar. Att gå in på diskussionsforum på en nätdejtingsajt med sina frågor eller funderingar är oftast lyckat.

De senaste veckorna har jag läst singelböcker på både tunnelbanan och bussen. Och det har lett till många flirtiga situationer och roliga diskussioner. Så gillar du inte singelböcker kan du ha dom som raggknep!