Därför dejtar vi på otrohetssajter

Foto: Thomas Hansen/Colourbox
Lönsam affär Redan har den kontroversiella ”otrohetssajten” Victoria ­Milan fått stor uppmärksamhet och större intäkter än väntat.
(Bilden är ett montage)
RELATIONER

Det kallas ”dejting för gifta och sambor”. I klarspråk: organiserad otrohet på en kontaktsajt.

– Vi skapar inte otroheten, den finns redan, säger Sigurd Vedal, vd för Victoria Milan.

Sajterna för utomäktenskaplig dejting har funnits länge i bland annat USA. Giganten på marknaden, Ashley Madison, säger sig ha åtta miljoner användare och planerar att etablera sig i Sverige i vår.

Främsta konkurrenten lär bli Victoria Milan, som startade i höstas.

– Det finns ett stort behov av den här typen av dejting, säger ägaren och vd:n Sigurd Vedal.

När de i förra veckan drog i gång sin reklamkampanj på stortavlor och i tv blev det nytt rekord i anmälningar till Reklamombudsmannen; över 200 stycken.

”Vi är tydliga – till skillnad från andra”

Sigurd Vedal tar uppståndelsen med ro.

– Jag förstår att folk reagerar. Vi är ju väldigt tydliga – i motsats till många andra sajter därute. Men vi skapar inte otrohet. Ingen som är lycklig i sin parrelation kommer att använda vår tjänst, säger han.

Eva Rusz, relationsexpert, tror dock att fler kan komma att hoppa över skaklarna när möjligheten finns några musklick bort.

– Men det är en personlighetsfråga. Det är ju en oerhört egoistisk handling att gå bakom ryggen på någon i stället för att lösa sina problem inom relationen.

Skillnad på planerad otrohet och stundens hetta

Hon tycker också att det är skillnad på att planera sin otrohet – och att göra något galet i stundens hetta.

– Även den som älskar sin partner kan hamna i en situation där man blir tänd på en annan. Men här skapar man den situationen. Det är bedrägeri på en helt annan nivå och jag tror att det är svårare att förlåta, säger Eva Rusz.

Men svenskarnas affärer verkar vara en lönsam affär. Sigurd Vedal är ”mycket nöjd” med utvecklingen. Intäkterna är efter knappt ett halvår större än väntat.

– Vi kan tyvärr inte gå ut med exakt medlemsantal. Men vi räknar med över 150 000 svenska medlemmar innan året är slut.

ARTIKELN HANDLAR OM