Åh, vilken singelkväll…

148 singlar tog kärleksbussen till lilla Ydre – för att finna den rätte

1 av 4
RELATIONER

YDRE. Minikommunen Ydre i Östergötland har bara 3 600 invånare, och de flesta är män.

Det ska bli ändring på det.

148 singlar från hela Sverige var ditlockade i går – och visst växte hoppet för Ydre.

– Han behöver inte vara dyngsnygg men ska ha något speciellt, sa en av tjejerna på besök.

Spänningen, fnissen, blickarna. Luften är parfymdoftande och krispig i Rydsnäs bygdegård i Ydre kommun i Östergötland.

Nästan 150 singlar tog ”kärleksbussen” dit i går. Anna-Karin Gustafsson, som kläckte idén i höstas, var då själv singel, men mötte kärleken under arbetet med festen. Nu hoppas hon att fler finner varandra.

Välkomstdrinken går snabbt ned, sedan följer mingel och speeddating.

– Det gick sådär, jag fick bara sitta mittemot personer vars föräldrar jag känner, säger en lite besviken Per-Anders Lindegren, 59.

Förväntningarna inför kvällen håller han nere, samtidigt som det verkar finnas tre-fyra intressanta kvinnor som han gärna vill prata med.

Ålder: 18–71

Jenny Norman, 37, har inte varit ute på två år och har heller inga tankar på att drömmannen ska dyka upp på bygdegården.

– Men det här är en chans att lära känna nya människor, man känner direkt om det är något.

Medelåldern landar till slut kring fyrtio och spannet går från 18 till 71. Alldeles oavsett ålder går pirret inte att ta miste på. Spänningen i luften släpper något när trerättersmiddagen tar vid. Men blickarna dröjer sig kvar, sökande och leende.

Träffades på bussen

Röda rosor byter ägare när Lifvens går på scenen, energin sprutar hos såväl bandet som i publiken. Per-Anders letar sig mot baren men hinner försiktigt leende berätta att det växlats telefonnummer.

Redan efter middagen har några verkligen hittat varandra, rapporterar en av festfixarna glatt.

– Vi träffades redan på bussen från Jönköping, säger Camilla Sarén och blickar mot Janne Blückert.

De tre rosorna i hennes famn är från honom och på frågan om det var kärlek vid första ögonkastet behöver de inte säga ett ord. Svaret är uppenbart.

FAKTA

Ny fest planerad

Ydre är en av Sveriges minsta kommuner med 3 600 invånare, övervägande andel män. Kampanjen ”Bli kär i Ydre nu” med sajten blikariydre.nu vill skapa möjligheter för singlar att träffa någon och, förhoppningsvis, locka fler människor till kommunen. Festen i bygdegården, Anna-Karin Gustafssons idé, är den första men det finns också planer på en singelmiddag i sommar.