’Jag vill slippa tvångstankar’

Zandra Lundberg, 26, ny krönikör och bloggare på Wendela - med start i dag

Foto: Pontus Orre
Zandra Lundberg skrev tidigare för Nöjesbladet.
RELATIONER

Hur känns det?

- Tack, bra! Jag har skrivit för nöjet i fyra år, men Wendelas ämnen ligger närmare mig som person. Jag intresserar mig för allt mänskligt - hur många gånger man ska hälsa på kollegorna, och hur man ­talar om för sin partner att man inte vill gifta sig utan åka jorden runt på egen hand i stället. Sånt går jag i gång på.

För de som inte känner dig sedan tidigare, vem är du?

- Främst är jag en männi­ska som kämpar med vardagen som alla andra. Under många år var jag deprimerad, hade ätstörningar och trassliga rela­tioner. Det senaste året har jag ägnat tid åt att få rätsida på allt. Och jag tycker att det börjar se riktigt bra ut!

Du lämnade nyligen redaktionen för frilanslivet - vad gör du om dagarna?

- Just nu har jag fullt upp! Vi ska skaffa en valp, en griffon bruxellios, så tillvaron handlar om att gömma sladdar och köpa hundmatskålar. Sedan skriver jag.

Vad skriver du om då, vad får vi läsa?

- Jag vill skriva krönikor som är personliga och lätta och ta till sig. Man får skratta om man känner för det! I bloggen kommer jag främst fokusera på det senaste året, då jag gått från deprimerad till att faktiskt ha energi till att göra saker och orka se folk i ögonen när jag pratar. Det blir en salig blandning av yoga, hundar, kärlek och min vardag.

Till sist - vad önskar du dig just nu?

- Att slippa alla jävla tvångstankar jag har kring att mina tänder ska trilla ut. Jag skämtar inte, det börjar verkligen bli ett problem.

Det här är Zandra

Namn: Zandra Lundberg.

Ålder: 26.

Bor: I lägenhet i Enskede, Stockholm.

Yrke: Reporter, krönikör och bloggare.

Familj: Sambon Christian (förhoppningsvis make innan året är slut).

Aktuell: Som Wendelas nya krönikör och bloggare.

Läs Zandras blogg på bloggar.aftonbladet.se/z.

ARTIKELN HANDLAR OM