Trakasserades på jobbet – nu startar rättegången

Männen anklagas för sexuella ofredanden

1 av 3 | Foto: FREDRIK LERNERYD
Ging Eriksson sjukskrevs när trakasserierna var som värst.
RELATIONER

De två kvinnorna kallades­ ”filippinhora” och ­”finnhora”.

I dag startar rättegången mot deras arbetskamrater, två män, misstänkta för sexuellt ­ofredande.

– De klämde oss på ­brösten, säger Ging Eriksson, 27, och Jeanette Vänttinen, 27.

Har du blivit trakasserad på jobbet? Kontakta Aftonbladet och dela med dig av din berättelse. Du får vara anonym.

Kvinnorna anställdes 2010 på ett dotterbolag till Scania. De körde truck och arbetade på lagret. Alla kollegor var män.

Hösten 2011 förändrades ­arbetsklimatet.

Två manliga kollegor med överordnad ställning, 40 år och 29 år, började använda grova tillmälen.

Kvinnorna hanterades som skräp.

– De kastade ner oss i en sopcontainer medan alla skrattade. Det hände mig ­säkert 20 gånger, säger Ging Eriksson.

Att säga ifrån hjälpte inte. De mådde allt sämre, fick sömn­problem, blev deprimerade. Ging fick plötsliga gråtattacker, kräktes och svimmade flera gånger.

Sommaren 2012 orkade de inte längre. De uteblev från jobbet i en månad, fick varningar och hot om avsked.

– Jag ville ta livet av mig, ­säger Ging Eriksson.

Hon sjukskrevs för kris­reaktion.

En har sagt upp sig

I augusti 2012 polisanmälde kvinnorna de båda männen. I april 2013 åtalades männen för sexuellt ofredande, 40-åringen även för misshandel och ofredande. I dag startade ­rättegången i Södertälje tingsrätt.

– Jag har känt mig väldigt nere och ledsen över hur de behandlat oss. Så gör man ­inte på en ­arbetsplats, säger Jeanette Vänttinen.

Den åtalade 29-åringen har sagt upp sig. Han säger till ­Aftonbladet att han är oskyldig. Hans 40-årige ­kollega är om­placerad. Han förnekar brott, ­enligt advokat Pia Björstrand.

– För att få ha kvar sina jobb har kvinnorna anklagat båda arbetsledarna för sexuellt ofredande. Man har haft en rå ­jargong som inte varit trevlig. Men min klient har aldrig uppfattat att målsäganden inte gått med på det, säger hon.

”Inte acceptabelt”

Kvinnorna har båda hunnit bli mammor till var sin ettåring men oroar sig för att återvända till Scania efter föräldraledigheten.

Scanias presschef Hans-Åke Danielsson säger:

– Det var en kultur på före­taget som inte överensstämde med Scanias värderingar. Det var ­inte acceptabelt.

Så säger lagen

Brottsbalken 6 kap 10§ (om sexualbrott): Den som, i annat fall än som avses förut i detta kapitel . . .  döms för sexuellt ofredande till böter eller fängelse i högst två år.Detsamma gäller den som blottar sig för någon annan på ett sätt som är ägnat att väcka obehag eller annars genom ord eller handlande ofredar en person på ett sätt som är ägnat att kränka personens sexuella integritet. Lag (2005:90). 

Diskrimineringslagen: Diskrimineringslagen (2008:567) har som mål att motverka diskriminering avseende kön, könsöverskridande identitet, etnisk tillhörighet, religion, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder. Ex. sexuella trakasserier. Arbetsgivaren är skyldig att utreda omständigheterna och vidta åtgärder om en medarbetare diskrimineras och trakasseras på arbetet av annan medarbetare.

  Kränkande särbehandling: Regleras i AFS 1993:17. (Arbetarskyddsstyrelsens författningssamling).Avser mobbning, psykiskt våld, social utstötning och trakasserier, även sexuella trakasserier. Arbetsgivaren har huvudansvaret för att förebygga mobbning. Den som blivit utsatt ska snabbt få hjälp och stöd.