Är det fel att bli upphetsad av att amma?

Malena Ivarsson svarar på läsarnas frågor om sex och kärlek efter barnet

1 av 2
Kvinnan på bilden har ingenting med texten att göra.
RELATIONER

Fråga: Jag är 27 år och har en son på fyra månader. Mitt problem är att jag blir så upphetsad när jag ammar. Jag kan ju inte sluta amma. Men det känns ”fel” och konstigt. Ibland måste jag bara lägga honom på sängen och så tillfredsställer jag mig själv. Är det något fel på mig?

Lina

Svar: Nej. Så är det för många. Amningen stimulerar lusten. Det är inget att skämmas för. Inte heller att du tillfredsställer dig själv. Däremot tycker jag att du ska lägga sonen på ett ställe så han inte är närvarande. Jag vet inte vad du menar med sängen. Är det hans så är det okej.

Att jag säger det här är inte för att ge dig skuldkänslor utan mer att lyfta fram att det kan påverka din pojke omedvetet. Min erfarenhet av hypnos har lärt mig hur tidiga minnen som barn kan ha, och lagra. Man har till och med kunnat via hypnos låta en vuxen persom gå igenom sin födelse igen.Och genom att konfrontera honom eller henne med barnmorskan, så har den vuxne personen kunnat beskriva hennes klädsel mm och det har visat sig stämma.

Så visst tillfredställ dig själv, eller spara på lusten tills din man kommer hem. Men håll babyn utanför.

Läs mer av Malena

Malena Ivarsson (malena@aftonbladet.se)