Kan någon komma och hämta babyn?

Vecka 22: 26 cm, 450 gram

RELATIONER

Foglossning!

Jaha. Det var det. Efter en del strul och mycket väntan - på något sätt hade jag förträngt alla tidigare erfarenheter av vården och fick för mig att jag kunde få en diagnos och alla problem åtgärdade så fort jag lyfte på luren och ringde till MVC - fick jag en tid hos sjukgymnasten som konstaterade att jag hade foglossning och ischias. Inte undra på att jag har så ont i ryggen. Jag har fan inte tid!!! Jag måste jobba, skaffa lägenhet, ordna fram barnsaker och passa på att gå på bio innan Magic kommer.

Kompisen M påminde mig om att det var det första jag sa till henne när jag berättade att jag var med barn:

- Jag och Olle ska ha barn. Hoppas jag inte får foglossning!

Jag känner folk som har fått foglossning och vet därför att det innebär utmattande ont utan att man kan göra särskilt mycket åt det. Det enda som finns att göra är att undvika saker som gör ont. Jag får ont av ALLT; jobba, ligga och vila, gå, böja mig ner, sitta still, bära, träna?går det att vaccumförpacka sig själv under resten av graviditeten?

Jag är i vecka 22. Vecka 40 kommer barnet – hoppas jag, om jag inte går över tiden (vilket förstföderskor ofta gör). Jag har 18 veckors ryggont kvar att se fram emot. Jag har uthärdat 22 veckors graviditet med illamående, kräkningar, trötthet, svimningar, oro, nykterhet, irritation och ryggont och efter en utvärdering såhär efter lite mer än halva tiden kan jag säga att jag kan det här med graviditet nu. Och jag hatar det. Jag är färdig med den här biten av mitt vuxenliv. Kan någon komma och hämta babyn? Kan jag få slå någon? Exempelvis Olle, som trodde att det skulle vara mysigt att få barn. Vilken idiot! Eller så kan jag spöa mig själv, som säkert tyckte detsamma någon gång i en avlägsen tid (Kan jag ha tyckt det? Så naivt!). Jag borde bygga en tidsmaskin och åka och varna mig själv. Nej visst nej, jag kan inte bygga något, för JAG HAR SÅ ONT I RYGGEN!!!

Det är 18 veckors helvete kvar. Hur ska jag stå ut? Jag står inte ut.

ARTIKELN HANDLAR OM