- Barnet i magen gav mamman en spark - och ryggvärken försvann!

Har något oväntat hänt i samband med graviditeten? Här är nätläsarnas berättelser

RELATIONER

Pia: Jag hade epilepsi under ca 10 år men efter min andra graviditet har jag varit anfallsfri i 6 år.

Linda: När jag gick gravid med min 2 1/2 åriga dotter så fick jag sämre syn! Jag var i 3:e månaden. Helt plötsligt fick jag dålig syn. Jag var och provade glasögon men de sa att jag kunnat fått grav.diabetes så jag var på en extrakoll och kollade mitt blodsocker, men det var inte fel på det. Barnmorskan sa att det antagligen blivit en hormonrubbning så jag kunde kanske få tillbaka synen efter födseln, men tyvärr: jag har fortfarande lika dålig syn.....

Magnus: Jag har av naturliga skäl aldrig varit gravid, men jag känner en kvinna som råkade ut för en märklig sak under sin graviditet. Ett par år före hon blev gravid halkade hon på arbetet och skadade ryggen ganska allvarligt. Hon tvingades helt sluta arbeta och låg mest hemma med mycket svåra smärtor. När hon sedan blev gravid och hennes son började växa till sig så var han stundtals väldigt livlig i hennes mage. En dag sparkade han till henne i ryggen så kraftig att det small som ett pistolskott. Han lyckades med det som ingen läkare lyckats med: Att fixa ryggen på henne. Han sparkade till på exakt rätt ställe och allt föll på plats igen. Idag arbetar hon heltid som vår fastighetsskötare.

Annica:Mitt hår som jag tidigare varit tvungen att permanenta, blev väldigt lockigt. Det är det fortfarande efter 7 år. I morgon ska jag köpa en plattång för att få slut på eländet.

Ulrika: Under min graviditet blev jag helt allergifri. Plötsligt kunde jag äta både äpplen och nötter som vanligtvis skulle orsaka mig stora problem. Ca ett år efter min dotter föddes kom tyvärr alla mina allergier tillbaka, men det gör inget- jag fick ju en underbart gosig, busig och tokrolig liten flicka.

Birgitta: Jag blev av med min psoriasis efter min andra graviditet. Det var borta i 14 år men har nu kommit lite tillbaka.

Helena:Jag fick väldig svår astma och allergi efter graviditeten. Från att ha varit frisk till att inte tåla parfymlukter, cigarettrök, tillsatser i maten m.m. Det gör det svårt att åka kommunalt gå på restaurang och bio. Den enda orsaken man kunnat finna är hormonförändring under gravideteten.

Birgitta:Jag har två barn ett på 13 och ett på 26. När jag fick första barnet blev jag mycket tunnhårig. När jag fick det andra barnet fick jag tillbaka mitt tjocka hår, sedan dess har jag en helt annan kvalitet på mitt hår.

Stellan: Min fru var laktosintolerant och blev av med detta när hon fick vår dotter!