– Jag har bytt stay-ups mot stödstrumpor

Vecka 34: 41 cm och 1,7 –2,2 kilo

RELATIONER

Jag börjar se slutet på den här hiskeliga resan. Om en månad eller två har vi ett litet barn som ska bo här i väldigt många år. Fortfarande är det hypotetisk att tänka på. Men jag är säker på att det kommer att gå bra. Jag passar bättre som mamma än som gravid. Och Olle har väntat i typ hela sitt liv på att få barn.

Tålamodet sätts på prov varje dag, särskilt för mig som lider av akut tålamodsbrist. Jag börjar undra om det är något som fattas i min hjärna eller uppfostran. Jag inleder dagen med att inte kunna ta mig ur sängen utan ansträngning och sedan ringer jag Hermanita för att skrika att ”nu får den fanimej komma om den förväntar sig att jag ska gilla den överhuvudtaget!!!” Moget.

Jag längtar efter att inte ha ont hela tiden, efter att kunna ta på mig skorna utan hjälp, promenera, äta sushi, ta ett glas vin och vara som folk. Jag saknar mina vanliga kläder. Vissa delar av min outfit är mer osannolik än andra. Underkläderna är kanske mest intressanta. Jag har aldrig tidigare burit underkläder i fyra delar. Jag tycker extremt illa om raffset. Om jag fick ett i julklapp skulle jag skicka en atombomb till Tomteland. Men aldrig har jag varit så nära att bära ett raffset som nu. Vi kallar det för Det Inverterade Raffsetet - så lika men ändå så olika: En amningsbehå som täcker ungefär hela min överkropp, ett par trosor som täcker ungefär hela min underkropp. Raffset brukar ha någon sexig höfthållare – jag har höfthållare för att inte ha så ont i ryggen. I sexiga julklappen brukar ett par stay-ups ingå – jag går ingenstans utan mina stödstrumpor. Resultatet blir väldigt originellt! Och med originalitet kommer man långt, har jag hört.