Snyggaste modet för stora magar

TV 3:s Linda Nyberg visar senaste mammamodet och berättar om sin egen graviditet

1 av 7 | Foto: Mikael Gustavsen
Rött tactellinne, New Life/ Grow in life, 299 kronor i stl XS–XL. Jacquardmönstrad byxa, Tête-à-tête/Grow in life, 749 kronor i stl 34–42. Bronshalsband med röda strass-stenar, Zanzlöza Zmycken, 398 kronor. Styling: Cecilia Malmberg Hår och makeup: Linda Tamming
RELATIONER

Kollegorna trodde att hon hade bulimi.

I själva verket var hon gravid med sitt första barn.

– Jag känner mig lite som Gud, säger TV 3:s Linda Nyberg.

Hon är 33 år och karriären är på topp med jobb som programledare för programmet ”Extra” och egna dokumentärfilmer på TV3. När graviditetstestet visade positivt var första tanken att det var slut på alla roliga resor och jobb.

– Jag och min sambo Fredrik blev självklart jätteglada. Vi vill ha barn, men vi trodde nog inte att det skulle gå så fort.

Har du ändrat din livsstil sedan du blev gravid?

– Jag känner mig mer skör och sårbar. Jag tänker mer på att jag måste vila och äta ordentligt och jag tränar med måtta. Förut åt jag nästan bara hamburgare och pasta. Nu försöker jag följa kostcirkeln och äta mycket grönt. Ett matbegär jag har fått är kinamat.

Och kroppen?

– Innan jag förstod att jag var gravid kunde jag inte fatta varför jag plötsligt svimmade på jobbet. Jag mådde jättekonstigt och trodde att det berodde på värmen. I början kände jag mig bara fet och satt i sändning med uppknäppta brallor. Nu är det skönt att slippa tänka på vikten för en gångs skull.

Får du det stöd du behöver?

– Det känns skönt att vara två om graviditeten. Fredrik hjälper mig väldigt mycket. Jag får också stöd och råd från min mamma som har fött sex barn.

Vad är roligast med att vara gravid?

– Det bästa är nog att graviditeten har fört oss närmare varandra. Jag trodde inte att jag kunde bli mer kär i Fredrik, men det har jag blivit. Det är så häftigt att vara gravid. Jag känner mig lite som Gud. Det är fantastiskt att skapa en människa.

Och jobbigast?

– Att jag mådde så dåligt i början. Jag kände mig jättesvag.

Hur klär du dig som gravid?

– Jag försöker ha den stil som jag brukar, men det är svårt eftersom mammakläder i svenska butiker tenderar att vara ”gulliga”. Jag vill inte gå omkring i snickarbyxor och randiga tröjor bara för att jag är gravid. Högklackade stövlar tänker jag ha så länge ryggen och magen tillåter!

Fler gravida kändisar

Elin Johnsson ([email protected])