– Min dotter blev allergisk av kikhosta

RELATIONER

Min dotter är allergisk mot pälsdjur och har handeksem, har tidigare även haft eksem runt munnen och i arm och knäveck. Vi hade två katter då min dotter var nyfödd och upp till cirka tre års ålder. Varken hennes pappa eller jag är allergiska.

Jag ammade tills min dotter blev tre år. Vid två årsålder fick hon en kraftig kikhosta och det var efter det som hennes allergi bröt ut, innan dess var vi ofta i stallet och hon visade då ingen som helst allergi mot häst. Jag är övertygad om att det var kikhostan som utlöste min dotters allergi. Har en kamrat vars son även han fick allergi mot pälsdjur efter kikhosta.

I dag är min dotter tolv år, hon har varit ledsen många gånger för det här med sin allergi och för att hon blir så begränsad då många utav hennes kamrater har djur och hon inte kan vara hemma hos dem.  Negativt är också att hennes allergi blir sämre i skolan då det är många klasskamrater som har djur och att städningen i skolan inte alltid är så bra, vilket resulterar i att hon får svårt att koncentrera sig pga att hon får klåda i ögonen, händerna och täppt näsa.

Eva

Läsarnas berättelser