Mode för modiga magar

”Bara för att man är gravid blir man inte förtjust i småblommigt”

RELATIONER

Sara Edwardsson är inne på sitt fjärde år som programledare för Sveriges mest populära barnprogram – Bolibompa.

Nu väntar en ny roll för Sara, i april ska hon själv bli mamma.

16 tuffa plagg för blivande mammor. Stylist: MIA ANDERBERG. Makeuo: MIA HÖGFELDT/MIKAS Foto: STEFAN MATTSSON

Sara har ett genuint klädintresse och en egen stil som man skulle kunna likna vid en regnbåge som möter en rocksångare en daggfrisk vårmorgon. Originellt och personligt.

– Bara för att man är gravid blir man inte automatiskt förtjust i kråsblusar, hängselbyxor och småblommigt säger hon och ler finurligt.

Hur klär du dig helst nu när du är gravid?

– Bekvämt. Fast jag vill fortfarande inte ge upp min vanliga stil. Jag tycker om färgglada kläder och gillar att blanda olika material och stilar. Det kan gärna vara mycket detaljer på kläderna. Problemet är att många mammakläder är så tråkiga. Därför väljer jag vanliga kläder så långt det går.

Var handlar du dina mammakläder?

– Jag handlar mycket på second-handaffärer på Söder i Stockholm. H&M är en räddande ängel i nöden. De ligger längst fram när det gäller trender och även om man inte är ensam om ett plagg kan man kombinera med sina egna kläder så att det känns fräscht.

Vilket är det dyraste plagget du har i garderoben?

– Runt 3 000 kronor, tror jag. En balklänning som jag låtit sy upp. Bland mammakläderna är det en amningstunika från Boob. Den går på 700–900 kronor, men är ett otroligt praktiskt plagg.

Sara Edwardsson

Inköpsställen:

Det finns massor med fräcka mammakläder. Det gäller bara att hitta dem. Vi bad Årets bäst klädda kvinna, Sara Edwardsson, att visa det nya snygga magmodet.

Agneta Elmegård