De köpte sperman på nätet

RELATIONER

LONDON

Ett lesbiskt par i England ska ha barn.

Sperman beställde de på nätet.

Sarah Watkinsons, 31, partner Jaime Saphier, 26, är gravid i nionde veckan.

Foto: MERCURY PRESS AGENCY
VÄNTAR BARN Jaime Saphier och Sarah Watkinson har varit tillsammans i fyra år och vill gärna ha ett barn. På internet hittade de en spermadonator och nu är Jaime gravid i nionde veckan.

Internetsajten Man not included förser köparna med sperma från anonyma donatorer för

priser som startar på 10 000 kronor.

- Vi vet att en del människor är emot vad vi har gjort och de har rätt till sin åsikt. Men så länge som vårt barn är älskat och får allt det behöver så ser jag inte hur det kan vara fel, säger 26-åriga Jaime Saphier i Daily Mail.

Fick ingen hjälp

- Vi har stöd från båda våra familjer och det kommer att finnas många män i barnets liv så babyn kommer inte att sakna en manlig förebild, säger Jaime Saphier.

Paret har varit tillsammans i fyra år. De registrerade sig på internetsajten efter att ha bestämt sig för att de ville ha barn men nekats hjälp av sin husläkare. Nu när de lyckats bli gravida är de överlyckliga.

- Vi visste hela tiden att vi

ville vara en familj och det här betyder allt för oss, säger Sarah Watkinson.

60 kunder i månaden

Internetsajten hävdar att över 5 000 kvinnor redan har registrerat sig på sajten, mer än 800 män donerar sperma och ungefär 60 kvinnor i månaden bestämmer sig för att köpa sperma.

Kunderna får själva välja vilken donator de vill ha efter ögonfärg, hudfärg, längd, vikt, social bakgrund, utbildning och livsmål.

Myndigheterna i England varnar dock för sajten eftersom de inte anser att företaget kan garantera att de följer den laboratorieprocedur som rekommenderas.

Ulrika Häggroth