Ville vara mammaledig – fick sparken

Nu kräver hon företaget på två miljoner

RELATIONER

MALMÖ

En högt uppsatt kvinnlig tjänsteman på Svenska Gallupinstitutet i Malmö blev uppsagd när hon begärde föräldraledighet under en period som inte passade företaget.

Nu har kvinnan stämt sin före detta arbetsgivare och kräver närmare två miljoner kronor i skadestånd.

- De begärde att hon skulle flytta sin ledighet så att det passade deras affärssituation. Men det kunde hon inte, säger kvinnans advokat, Toivo Öhman, till Sydsvenska Dagbladets nätupplaga.

Gallupinstitutet är ett dotterbolag till det Londonbaserade företaget Taylor Nelson Sofres (TNS), som hanterat kvinnans anställning. I uppsägningsbrevet hävdar de att hon har misskött sin anställning grovt genom att inte ta hänsyn till företagets behov. De hänvisar till en paragraf i anställningsavtalet om hennes skyldigheter mot företaget.

Men enligt lagen om föräldraledighet är det förälderns ensidiga rätt att bestämma tid för ledigheten, om ansökan sker två månader i förväg. Dessutom säger lagen: ”Ett avtal som innebär att arbetstagares rättigheter enligt denna lag inskränks är ogiltigt i den delen.”

Företagets tolkning av den svenska lagen har inget att göra med att det är ett utländskt företag, säger advokaten Toivo Öhman. Enligt honom uppger TNS att de har konsulterat svenska advokater. Något som förvånar Toivo Öhman.

- Har de rådgjort med någon som har kunskap om svensk lagstiftning så blir jag mycket förvånad över deras agerande, säger han.

"Lagen om föräldralediget är bristfällig”

Att kvinnor som vill vara eller har varit föräldalediga diskrimineras på arbetsplatsen är ett växande problem säger jämställdhetsombudsmannen Claes Borgström.

– Jag kan inte uttala mig i det här specifika fallet, säger han till aftonbladet.se. Men vi får allt fler samtal från kvinnor som råkar ut för att deras arbetssituation försämras efter föräldraledigheten. I värsta fall blir de uppsagda eller så får de mindre viktiga uppgifter, och halkar efter i karriärsstegen.

Problemet är att det inte finns någon könsdiskrimineringslag som gäller föräldraledighet. På pappret är både män och kvinnor föräldralediga. Men i praktiken är det kvinnor som drabbas.

– Det här är en brist. JÄMO har krävt en starkare lagstiftning mot diskriminering vid föräldraledighet, säger Claes Borgström.

Just nu utreder Arbteslivsintitutet ett förslag om en sådan lag.

TT, Jenny Lindblom