Handtaget gick av på Christinas barnvagn

"Det sa bara pang"

RELATIONER

Christina känner sig aldrig helt trygg när hon går med barnvagn längre.

När hon och hennes nio månader gamla son Sebastian skulle gå av bussen i vintras bröts handtaget på barnvagnen rakt av.

- Det sade bara pang och vagnen svängde åt sidan, säger hon.

När Sebastian föddes bestämde sig Christina Lindgren och hennes make för att satsa på en dyr och bra vagn. Efter att ha kollat utbudet föll valet på vagnen Inglesina från Baby best för 5 999 kronor.

Med fårskinnspåse och luftpumpade hjul kände sig Christina väl rustad att möta vintern när hon begav sig ut med Sebastian.

- Men det blev en flopp. Jag känner mig så lurad, säger Christina.

Gick rakt av

Det var när hon skulle åka in med buss till centrala Stockholm i januari i år som olyckan var framme.

- Det var den första kylan och jag kände att det knäppte i handtaget och tyckte att det var lite osäkert.

När Christina skulle "bumpa" av vagnen från bussen gick handtaget plötsligt rakt av och vagnen girade åt ena sidan. Eftersom det var ett lågt trappsteg slutade det hela ändå väl.

- Jag fick en chock och på resan hem satt jag bara och tittade på vagnen. Tänk vad som kunde ha hänt om vi stått i en rulltrappa, säger hon.

Fler reklamationer

När hon kom hem tog Christina kontakt med affären där de köpt barnvagnen och gjorde en reklamation. Till hennes förvåning lät affärsbiträdet inte särskilt förvånad när hon fick höra vad som inträffat utan berättade istället att hon fått in liknande reklamationer tidigare.

- De ville inte ens ha reda på hur det hade hänt.

Familjen Lindgren fick låna en gammal barnvagn medan deras trasiga reparerades. Felet låg i plasten som användes vid tillverkningen av handtagen, enligt affären. Det användes inte tillräckligt mycket mjukmedel i den vilket innebar att plasten sprack när den utsattes för sträng kyla.

- Men vi fick inget kvitto på att vagnen reparerats och erbjöds inte någon ny vagn av annat märke. Det kändes som man ville smyga med det hela.

Läs mer

Åsa Asplid