”Nu kommer barnen alltid i första hand”

RELATIONER
Foto: ap
HÖGSTA VINSTEN. Golfproffset Jesper Parnevik med sina två döttrar Peg, 8, och Penny, 6. Har även dottern Philippa, 4, och sonen Phoenix, 2.

Förr tänkte

jag bara på golf och på karriären. Det var den första tanken när jag vaknade på morgonen och den sista innan jag somnade. Men när man får barn får ju livet helt andra värden.

Nu kommer barnen självklart alltid i första hand.

En konkret sak som har för-ändrats är att tidigare var jag extremt känslig för oljud. Jag hade till och med svårt att äta på sådana där sportbarer i USA där det står tio tv-apparater på hela tiden. Nu reagerar jag inte ens när åtta, tio ungar springer runt i huset och leker.

Dessutom blir man ju lite mer försiktig efter att man blivit förälder. Vi flyger ju så mycket. Och Mia och jag har faktiskt pratat om att flyga i två olika flygplan. Men hittills har vi aldrig gjort det.

Men allt det här är så svårt att förklara för dem som inte har barn. Jag brukar säga att tar man de människor som man älskar allra mest och multiplicerar några tusen gånger, då kanske man kommer i närheten av vad en förälder känner för sina barn.”

Vad har du lärt dig av ditt barn?

Foto: Lotte Fernvall
Michael Nyqvist, skådespelare. Pappa till en 7-årig son och 13-årig dotter.
Foto: Pelle Asplund
Douglas ”Dogge” Leon, artist, pappa till Bianca snart 2 år.
Foto: björn Elgstrand
Felix Herngren, komiker. Barnen Fanny, 12, Vera, 7 och Leo, 2.

Sofia Wadensjö Karén