Startsidan / Wendela / Familj

Jag är glad att min dotter inte kan läsa

Terri Eriksson sågar leksakskatalogen

   Veckans julpyssel, vad är vad:

a) Carrie, Miranda, Samantha och Charlotte är fyra trendiga singelväninnor som bor i New York, där de verkligen släpper loss. De hänger på de hippaste klubbarna, är alltid med där det händer och älskar att shoppa och roa sig.

De träffar ett oändligt antal schysta - och oschysta- killar, som Big, Skipper, Capote och Kurt. Men kan kvinnor ha sex på samma villkor som män?

b) Barbie, Westley och Chelsea är tre trendiga väninnor som flyttat till storstaden, där de verkligen släpper loss. Här får de snabbt en ny väninna, Nolee, som blir upptagen i gruppen. Väninnorna är alltid med där det händer, och de älskar att roa sig, shoppa och festa. Här träffar de någraschysta killar, Ellis, River, Hudson och Sutton - men vem är det som flirtar med vem?

 

Och nu till pysselfrågan (plats för fanfar):

Vilken av ovanstående texter beskriver en teveserien ”Sex and the city”, en serie som vänder sig till vuxna kvinnor och har blivit känd för sin frispråkighet om sex, raggning och misslyckade relationer? Vilken text finns i en leksakskatalog och beskriver dockor för lekande flickor under tio år?

Rätt svar: b är för småflickor, a för stora flickor. Jag kan inte annat än förundras över att en 7-årings och en 35-årings värld är så lika när man är brud.

Jag är inte religiös, men nästa familjemiddag ska jag inleda med ett tacktal där jag tackar alla högre makter för att min dotter ännu inte kan läsa. För

att hon än så länge fullkomligt skiter i att vi får den skräpspäckade "Barnens stora leksaksbok" i brevlådan, trots att det står "Ingen reklam!" på vår ytterdörr. För att hon hellre leker med vatten än med dockor var intressen är att shoppa och festa. Tack för att asen till leksaksjättar ännu inte har några möjligheter att visa mitt barn vilka värden som finns i livet (släppa loss, shoppa och festa).

 

Den dag det förändras - min dotter kan läsa och plötsligt får ett sug efter att leka flört mellan Barbie och River- kommer jag inte att kunna svara för vad jag gör med leksakstillverkarna. Men nu leker hon med vatten och klossar. I år blir det en fridfull jul utan kolerisk mamma. Kanske den sista.

 

Senaste TV-klippen
Följ wendela
Om Aftonbladet