Gladiatorn har blivit pappa

Russell Crowe fick sin första son i söndags

RELATIONER

Gladiator-stjärnan Russell Crowe har blivit pappa för första gången. I söndags natt födde hustrun Danielle sonen Charles på 2,8 kilo.

Foto: ap
Russell Crowe tillsammans med hustrun Danielle Spencer.

Oscarsbelönade Russell Crowe har framgångar både i yrkeslivet och familjelivet just nu. Förra veckan nominerades han till en Golden Globe för rollen som sjökapten i kostymdramat ”Master and commander”. Och i söndags natt föddes första sonen, Charles Spencer Crow. ”Det är en frisk, pigg liten pojke som ser fram emot julen”, sade skådespelarens publicist Wendy Day enligt BBC News online.

Lugnat ner sig

Den Nya Zeelands-födde skådespelaren var tidigare nästan lika känd för sitt drickande och bråkande på barer som sitt skådespeleri. Men sedan giftermålet med Danielle Spencer i april har han lugnat ner sig. Paret träffades under inspelningen av ”The Crossing” 1990. Fem år senare gjorde de slut när Russell Crowe åkte USA för att satsa på en karriär i Hollywood. Efter en stormig romans med Meg Ryan, som han spelade mot i "Proof of Life", återvände han till Danielle. I april i år gifte de sig på Crowes boskapsranch i Australien.