Grattis, ni har vunnit Astrids favoritvisor!

RELATIONER

Aftonbladet.se har lottat ut cd:n ”Barn på nytt”, där några av Sveriges bästa artister tolkar Astrid Lindgrens låtar. Här presenterar vi de tio vinnarna, som får berätta om sina egna favorit-figurer i Astrids värld.

Andreas Lidman, 6 år, Gällivare

”Jag skulle vilja vara Karlsson på taket, för då kan man flyga och så får man vara busig och göra en massa hyss, och någon annan får skulden för det. Men samtidigt är man snäll och hjälpsam, det tycker jag låter bra”

Selma Bengtsson, 3år, Karlstad

”Pippi Långstrump,för att hon är starkast i Världen! ”

Amanda Lundqvist, 3 år snart, Örebro

”Jag tycker mest om Pippi Långstrump & Madicken.

Pippi för att hon gör så många roliga och tokiga bus och Madicken för att hon och Elisabeth har så skojigt i hop då de leker. Madickens mamma Kajsa för att hon är så snäll. ”

Mathias Lindquist, 10 år, Färila

”Jag gillar Emil bäst för han är lika olydig som jag.

Jag vill vinna den här för då ska jag ge den till min lillasyster som är 6 år. Hon tycker om musik.”

Sofia Wood, New Zealand

”Favoriten alla kategorier är forstås Pippi Långstrump. Något jag har frågat mig på äldre dagar dock är hon verkligen på 'riktigt' eller är hon Tommy och Annikas fantasi kompis? Som barn trodde jag ju naturligt vis att hon fanns på riktigt. En härlig tjej med en underbar livsfilosofi. Såg vi alla på livet som hon skulle världen vara ett mycket bättre ställe att leva på! ”

Malin Möller, Sollentuna

”Min favorit är Madicken. Det är hon för att hon är lik mig (när jag var liten),jag har till och med en rödhårig syster som pillade upp en ärta i näsan.”

Gabrielle Lewinowitz, Hägersten

”Min favorit är Jonathan Lejonhjärta. Eller egentligen båda bröderna Lejonhjärta för de hjälpte mig att hantera och förstå döden när min familj drabbades då jag var litet barn. Nu ska jag själv bli mamma om tre veckor och tackar innerligt för Astrids fina sagor och mest för Bröderna Lejonhjärta som kommer att vara till stor hjälp den dag jag ska förklara döden för mitt lilla barn.”

Elisabeth Bull, Sölvesborg

”Min Astrid Lindgren favvis är utan tvekan Tjorven på Saltkråkan, hon står upp för vad som är rätt och fel och talar också om det för alla hon möter även

om det skulle vara statsministern.”

Felix Thuresson, 8 år, Kungälv

”Jag gillar Alfred bäst för han är en så himla go kompis till Emil. En riktig vän!! Sådan ska man vara och ha.”

Maria Dixon, Olsfors

”Min favorit har alltid varit Ronja Rövardotter. Hon är en smart liten tjej med en kvick tunga och ett stort hjärta!”