Läsarna om sina barns bonus-förälder:

RELATIONER
Foto: Katrin Jakobsen
Rolig, men oansvarig.

”Han är oförmögen att ta ansvar”

Nej, jag litar inte på min dotters så kallade plastpappa. Han är säkert skojig att leka med, men oförmögen att ta riktigt vuxenansvar. Han är urtypen som glömmer middag och läggtider. I början trodde jag att han skulle växa in i rollen, men nu efter tre år börjar jag ge upp hoppet om honom.

”Jag litar inte alls på henne”

Nej, jag litar inte alls på min mans nya kvinna och det känns helt fel att vårt barn ska vara hos den personen när mitt ex inte är där.

”Hon är en pärla”

Jag litar till hundra procent på min sons ”extramamma”. Hon är en pärla som är snäll, glad och trivsam. Det tycker både sonen och jag. Hos henne kan han vara trygg och jag är helt fri och ledig! Däremot kan jag känna lite tvivel när jag lämnar min son ensam med min sambo. De är inte ensamma mer än någon kväll ibland, men då vill jag kolla av läget.

”Hon tar väl hand om vår dotter”

Jag tycker mitt ex nya kvinna tar väl hand om vår dotter. Hans nya kvinna är inte så gammal, bara 24 år, så det kanske inte är så lätt att ta hand om barn så pass tidigt. Innan vi fick vår dotter var jag i samma situation, mitt ex har en son sedan tidigare, så jag vet hur det känns, att ta hand om ”andras barn”.