"Skyll inte på jobbet, killar"

Tv-chef till attack mot manliga kolleger om pappaledighet

RELATIONER

Dagens unga vd:ar går i samma fotspår som sina gamla chefer.

De lägger ansvaret för barnen på sina fruar – och skyller på jobbet.

Det visar en rapport som släpps i dag.

– Skitsnack, säger Anna Carrfors Bråkenhielm, 37, vd på Strix Television.

"SKITSNACK" Det kallar Anna Carrfors Bråkenhielm manliga toppchefers ursäkter för att de inte kan vara pappalediga. Hon är själv vd för ett internationellt tv-bolag och mamma till två småbarn så hon vet vad hon talar om.

Hon är gift och har två småttingar, Isak, ett och ett halvt år, och Tilda, tre månader. Hon ammar och jobbar intensivt. Som vd på ett internationellt tv-bolag har hon tagit sin bebis med sig på utlandsresorna – men på egna villkor.

– Ingen talar om för mig var jag ska vara eller vem jag ska träffa.

Hon är mot manliga chefers argument:

– De kan inte längre skylla på sitt jobb och säga att de inte kan vara föräldralediga.

Har det lättare

Hon anser att hon som är vd har frihet att bestämma själv över sin tid. Det är inte tuffare att ha barn för att man är karriärmänniska. Tvärtom. Det är värre för föräldrar som inte har den möjligheten.

– Klarar man inte att låta andra stiga fram och fatta beslut är man en dålig chef. De har bestämt sig för att de är oersättliga på jobbet men inte med barnen, säger Anna Carrfors Bråkenhielm.

Rapporten, "Att ha kul och visa vad man går för", som ges ut i dag av Studieförbundet Näringliv och Samhälle, visar att svenska toppchefer anser att barnen ska vara hemma länge, men de tar inte jobbet själva. De lämnar över ansvaret till sin fru eller barnflicka.

– Det är väsentligt för att männen ska känna sig lugna och trygga i sin spjutspetskarriär, säger Ylva Elvin-Nowak som tillsammans med medförfattaren Heléne Thomsson djupintervjuat manliga och kvinnliga toppchefer.

Måste försvara sig

Av Sveriges vd:ar och toppchefer har 23 procent hemmafruar, jämfört med medelsvenssons tre procent.

Enligt rapporten måste en kvinna, som är förälder i karriären, alltid försvara sitt val. Är det så?

– Man måste ständigt försvara, varför jag jobbar och varför jag inte jobbar. Jag tror alla mammor måste göra det, det måste man strunta i och göra sitt bästa, säger Anna Carrfors Bråkenhielm.

Både arbete och barn måste få plats.

– Jag är lyckligt lottad, har rest mycket med barnen och kan vara både på kontoret och hemma.

– Det kan alla manliga vd:ar också, om de vill.

Ulla-Lene Österholm