Läsarnas egna berättelser

”Min son kallar mig fläsktunna”

RELATIONER

Min tonårsson kommenterar min vikt hela tiden. Han kan säga saker som ”rör på fettet din äckliga fläsktunna” och ”du skulle synas bakom en Stena Line-färja” inför mina och hans vänner.

Ibland kallar han mig för Uff-tant . Vissa dagar tilltalar han mig inte, utan bara tittar nedlåtande på mig och går förbi?...

Kerstin

”Man tror att man har gjort fel”

Tack och lov för att man har vänner och andra bekanta som också har tonåringar som man kan stämma av med. Ibland tror man att man har gjort fel eller att det är fel på ens egna barn, men man kan lugna sig när man hör andra berätta om dåligt uppförande, humörsvängningar och annat. För ibland kan det bara bli för mycket. Kanske dagens tuffa ton tonåringar emellan kan vara en orsak till detta. För inte höll vi på så när vi växte upp.

Margareta

”Jag vet inte vad jag ska göra”

Min tonåring håller på att suga musten ur mig totalt, känns som inget funkar just nu. Alla är dumma i huvudet och allra mest mamma som får höra allt gnäll. Jag vet inte vad jag ska göra – hon har rymt en gång också.

Då tog jag tag i allt så vi får se vad det leder till. Men jag känner mig rätt ensam. Hoppas att det går över.

Eva

”Jag funderar på att flytta”

Jag har en ”bonusdotter” som är 17 år. När jag och hennes pappa träffades var hon 12 år och jättegullig, nu håller hon på att ta knäcken på mig. Hon är självisk, elak och kastar kränkningar omkring sig. Dessutom stjäl hon makeup, cigaretter och pengar av mig. Hon respekterar inte att hon faktiskt bor i mitt hem när hon är hos pappa. Har ibland funderat på att flytta, men jag älskar hennes pappa och vill innerst inne bo kvar.

Mycket deppig bonusmorsa

”Det krävs stort tålamod”

Att vara tonårsförälder kräver ett stort tålamod och en stor inlevelseförmåga.

Jag försöker minnas min egen tonårstid när jag får höra att jag inte fattar någonting eller har universums konstigaste regler.

Det finns stunder då jag undrar om vi kommer ur den här perioden som vänner, om jag lyckas uppfostra mina tonåringar till lyckliga och harmoniska vuxna. Men det finns också stunder då jag känner att mina tonåringar är mina bästa vänner och jag är världens bästa mamma!

Mamma till två tonåringar

”Våga tro på framtiden”

Stå på er, ni föräldrar som har barn

i fara. Socialtjänsten består ofta av desillusionerade och orutinerade personer som inte alls känner era barn. Lita på er intuition. Hade jag inte orkat bråka med Soc i tre år kanske min tonårsdotter hade fått fortsätta att förstöra sitt eget och även andras liv i många år framåt. Nu har vi en framtid att våga tro på.

Monika

”Mornarna är värst”

Morgnarna är svårast här hemma hos oss. Har tre grabbar i åldrarna 11, 12 och 16. 16-åringen är värst . Samma tjat varje morgon att han ska komma upp och äta frukost och åka iväg till skolan. Jag erkänner att jag är tjatig, efter en halvtimma och tio tillsägelser tycker även jag att jag är tjatig. Men det går inte fram i hans skalle att det är han som skapar allt detta. Hur ska man få dom att förstå? Och hur mycket ska man tåla egentligen?

Henrik

Läs mer

ARTIKELN HANDLAR OM