Gravid Mary blir ny mode-prinsessa

– Vi kommer att se henne i kvinnliga, eleganta mammakläder

1 av 2 | Foto: AP
Kronprinsessan Mary av Danmark.
RELATIONER

Gläd er, alla gravida kvinnor som har svårt att hitta inspiration bland mammakläderna.

Danska kronprinsessan Mary kommer snart att visa upp en ny graviditets-stil.

Det danska hovet meddelade nyligen att kronprinsessan Mary är gravid. Barnet beräknas till slutet av oktober - så snart kommer Mary att behöva kläder med mer plats för magen.

– Jag är övertygad om att hon kommer att bli trendsättande för gravida, och visa att man visst kan vara snygg, även om man är gravid, säger den danska modejournalisten Malene Malling till tidningen BT.

Kvinnlig & elegant

Malling tror också att om någon dansk designer skulle få inspiration till att rita mammakläder, kommer de säkert att få uppmuntran från kronprinsessan Mary.

– Självklart kommer hon att få använda kläder som lämnar plats åt magen, men vi kommer även i fortsättningen att få se henne i kvinnliga, eleganta kläder, säger Malene Malling.

Även Eva Kruuse, journalist på tidningen Eurowoman, tror att Mary kommer att behålla sin roll som stilikon även när magen börjat växa.

– Vi kommer inte att få se någon stor förändring i hennes stil. Hon kommer att fortsätta vara snygg och slank med kjolar till knät - fast med plats för magen, säger hon till BT.

Markera ”smala” ställen

Enligt Eva Kruuse kan det vara bra för gravida kvinnor att markera de ställen på kroppen som inte är tjocka - så man inte ser oformlig ut.

– Det tycker jag att bland annat Claudia Schiffer var mycket bra på, när hon var gravid. Hon gick i lite bohemiska, löst hängande kläder som till exempel en tunika - men hon knöt ett band om kroppen precis under brösten, vilket gav fin figur.

Mia Carron