Fame-Jessica var nära att dö

Livmodern sprack efter förlossningen ”Det var ganska dramatiskt kan man lugnt säga”

1 av 2 | Foto: Peter Kjellerås
Änglavakt Sångerskan Jessica Andersson var nära att dö när hennes livmoder gick sönder efter förlossningen.
RELATIONER

Lille Liam var bara sju timmar gammal när han var nära att förlora sin mamma, schlagerstjärnan Jessica Andersson.

Hennes livmoder sprack efter förlossningen.

– Att föda barn tillhör det värsta jag har gjort, säger Jessica.

Jessica Andersson slog igenom i ”Fame Factory” 2002. Då var hon gravid, och tog sig ända till finalen. Tre veckor efter förlossningen började hon jobba igen, och vann schlager-SM 2003.

För tidningen Mama berättar Jessica om den dramatiska händelsen i oktober 2002, när sonen Liam föddes. Tidigare har bara hennes familj känt till vad som verkligen hände.

”Väldigt kaotiskt”

Själva förlossningen drog ut på tiden, och pågick i två dygn. Därefter blödde Jessica mycket, och till slut ville personalen på BB göra en gynundersökning för att se vad som var fel.

Då sprack Jessicas livmoder.

– Jag minns inte så mycket, mer än att det blev väldigt kaotiskt inne i salen med folk som sprang omkring överallt, säger Jessica till Mama.

Opererades akut

En specialistläkare ringdes in, och Jessica opererades akut. Utanför operationssalen stod Jonas, Liams pappa, och höll i den sju timmar gamla sonen.

– Han var övertygad om att de skulle få åka hem utan mig, berättar Jessica.

Läkarna tog ut Jessicas livmoder och surrade en tråd runt den innan de stoppade tillbaka den. Efter 40 minuter var situationen under kontroll och blödningen upphörde. Då hade Jessica hunnit förlora tre liter blod.

Efter händelsen erbjöds Jessica psykologhjälp, men hon tackade nej. Hon säger till Mama att hon var ganska omedveten om hur allvarligt det hela hade varit.

Tveksam till fler barn

Jessica Andersson var med om två missfall innan hon fick Liam. Ett när hon bara var 17 år gammal, och ett med Jonas. Nu är hon tveksam till att skaffa fler barn - delvis beroende på händelsen vid förlossningen.

– Jag vet inte om jag vågar bli gravid igen. Jag tror inte det.  

Jessica Andersson

Mia Carron