”Har han fått men av våra bråk?”

RELATIONER

Hej!

Vi har en son som är 15 månader, en underbar och charmig liten kille som tyvärr blir arg så fort han inte får som han vill. Han är också sur och irriterad ”utan anledning”. Är det normalt? För en månad sedan grälade min sambo och jag rätt mycket, tyvärr även när sonen hörde, och han verkade lite stressad av det. Nu har vi skärpt oss och bråkar inte när han hör. Kan han ha fått men av bråken? Han går på dagis 2–3 dagar i veckan. Behöver han ännu mer omväxling? Eller behöver han tvärtom mer ”vardag”?

Fundersamma föräldrar

Hej Fundersamma Föräldrar! Det är nog flera saker som er lille reagerar på. Dels vill han ju själv bestämma, dels förstår ni ju inte alltid vad han menar. Dessutom har han det säkert toppen på dagis och tycker om kompisar och personal, vilket gör att han saknar dem när han är hemma, utan att kunna berätta det. Att ni har grälat är inte farligt, men han provar nog att låta som ni gjorde.

Men ha inte dåligt samvete för att du inte alltid hinner aktivera honom. Barn kan vara med nästan överallt, till exempel när du gör vardagliga ting i hemmet. Tänk på: Man kan leka med eller åt barn. Det kommer säkert att bli lättare när han börjar prata.

Nanny Eva