”Han ställer upp i ur och skur”

Linus Wahlgren om sin kompispappa Hans

RELATIONER

Linus växte upp i teaterkulisserna. På scenen såg han både sin pappa Hans och mamma Christina Schollin-Wahlgren spela för fulla hus. Men trots sitt hektiska schema hade Hans alltid tid för sina barn.

– Oss barn kompromissade han aldrig med. Inte mamma heller, säger Linus.

Foto: Privat
Hans och Linus Wahlgren på semester.

Familjen Wahlgren är väldigt sammansvetsad och gör ofta saker tillsammans. Men i en familj där alla är vana vid ständig uppmärksamhet är det viktigt att ta sig tid för varandra en och en också. För Linus och Hans har intresset för båtar blivit en gemensam angelägenhet. Hela familjen gör ofta utflykter i Hans och Christinas båt på somrarna. Men jungfruturen är det alltid Linus och Hans som gör själva.

– Vi brukar hjälpas åt att göra i ordning båten på våren och sen när den är sjösatt åker vi en tur.

Linus beskriver sin pappa Hans som en vän. En riktig kompispappa som alltid funnits där och som ställt upp för sin son i ur och skur. Men som också klarar av att vara auktoritär och hålla pli på sina yrvädersbarn.

Kunde också ryta till

– Han har alltid varit en del av mitt kompisgäng. Men han kunde också ryta till och då lyssnade man. Jag har alltid haft stor respekt för pappa.

Linus är själv nybliven förälder.

– Att alltid ställa upp och finnas där som min pappa har gjort känner jag själv att jag vill göra för min dotter. Att liksom inte tränga sig på men alltid finnas till hands om man behövs.

Far & son-råd

MArtin Ödman