”Jag vill gärna ha ett barn till”

Författaren och krönikören Martina Haag chattade med läsarna

RELATIONER

   Martina Haag säger: hej nu är jag här! / Martina

säger: Ska försöka skriva en bok! Har Du nått bra tips? Tess

   Martina Haag säger: Skriv jättemycket, släng allt som inte känns asbra. Låt många läsa som du litar på. Lycka till! / Martina

Johannes säger: Hej! När kommer din nästa bok?

   Martina Haag säger: Nästa höst. Det blir en krönikesamling med blandat nyskrivet och texter från Aftonbladet och Mama

säger: Vad är det som gör dig till årets mamma? Hälsningar från en mamma som kan känna sig tjatig och trött.

   Martina Haag säger: Jag vet inte.Jag är också jättetjatig och jättetrött. Kanske röstade folk på mig för att de känner igen sig i att jag skriver som det är, inte försöker verka så jäkla lyckad.

Jenny säger: Tack för att du är så rolig och ärlig Martina!! Par som bor på en liten ort och som har barn, tror du inte att dom är lyckligare egentligen för att det är mindre stress & prestationskrav?

   Martina Haag säger: Ja kanske, jag var i Tällberg för några veckor sen och fick superstarkt sug att flytta dit, det var så lugnt och fint och ostressigt.

Tycker du är underbar! Var får du all energi? Hur har du tid att umgås med familjen pga ditt yrke? säger: Tycker du är underbar! Var får du all energi? Hur har du tid att umgås med familjen pga ditt yrke?

   Martina Haag säger: Jag kan styra mina arbetstider ganska mycket. Skriva när de är på dagis eller sovermiddag. Och sen har Erik varit pappaledig massor.

sun säger: du har sagt att du inte gillar att göra sandkakor och jag håller med, men har du inte haft dåligt samvete för att du tycker det är tråkigt att leka med barnen?

   Martina Haag säger: JOOOO! Jag har dåligt samvete varje dag. För typ allting!

säger: Martina! Umgås du med barnlösa människor också eller är det svårt att hitta samtalsämnen?

Du är ännu snyggare nu än förr! Ska vi prata minnen? Cia

   Martina Haag säger: Haha! Jag vill gärna umgås med folk utan barn! Tack för komplimangen Cia!

säger: hej.jag läste att du kan tänka dig flera barn..jag är lika gammal som du och väntar mitt tredje barn nu, det är så roligt att läsa att fler vill ha barn i lite högre ålder jag känner mig så ensam..jag läste precis ut din bok nu,,hemma hos martina...jätterolig..kram C

   Martina Haag säger: Ja, men det är lite läskigt att skaffa barn när man är så gammal. Om jag var typ trettio skulle jag kunna tänka mig att ta en paus nu på 6 år och satsa kraft på de tre jag redan har, men nu, jag är 41! Jag har två sekunder på mig om jag ska hinna med en fyra...

säger: Hej! Ska du skaffa några fler barn?

   Martina Haag säger: Ja jag vill nog gärna ha ett till. Vi får se hur det blir...

Hej, grattis! hur får du och din man ihop det? Har ni ofta barnvakt? Vem vill vara barnvakt till så många barn - jag har själv problem för de är för många, barnvakterna tycker det är jobbigt. säger:

   Martina Haag säger: Tack! Vi har lite snälla släktingar som kan hjälpa oss, och de har ju liksom tränats in i passande av fler och flera barn. Sen brukar Dinos gudfar komma och barnvakta. Och han har typ 500 småsyskon så tre är en baggis för honom!

sara säger: Hej Martina, coolt att du blev årets mama! Jag har hört att du var med i Eva & Adam, stämmer det? har du gjort några andra filmgrejer efter det?

   Martina Haag säger: Ja, jag hade en liten roll i Adam och Eva, jag fick mest sitta och kyssas med Björn Kjellman. Efter det har jag gjort lite olika filmer, senast nu i våras gjorde jag kvinnliga huvudrollen i filmen Halva Sanningen.

killian säger: Jag var på en konferens i höstas där du talade. Du var bästa av alla! Har du några fler inplanerade framträdanden/föreläsningar under våren?

   Martina Haag säger: Tack! Ja jag ska göra lite olika framträdanden. I morgon i Vallentuna tex.

Amanda säger: Hej Martina! Har du gett upp dina skådespelarplaner och blivit författare nu i stället?

   Martina Haag säger: Aldrig i livet! Men det bästa är att nu sitter jag i förhandlingarmed fleraolika producenter som vill göra film på min nya bok Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra) och då är huvudrollen redan tillsatt!

Ulrik säger: Vem illustrerar dina omslag?

   Martina Haag säger: Hon hete Lotta Kuhlhorn, hon är toppen! Och fotografen heter Karolina Henke. Jag vill alltid ha samma.

Glad säger: Hej Martina! Jag har läst din bok två ggr nu för att den gör mig så glad och fnissig. Är det verkligen sant det du skriver om dina möten med Björn och Benny och Marianne Ahrne?

   Martina Haag säger: Japp. I våras när jag var på filmhuset på PRdag för filmen Halva Sanningen stod Marianne Ahrne i ena hörnet av rummet, så då vågade jag inte stå där men på andra sidan av rummet stod Rolf Lassgård! SÅ jag fick stå lite bakom en pelare och inte synas. Björn och Benny springer man inte på så ofta, men det vore roligt att höra om de har läst boken!

säger: Jag såg dej på barnmässan men vågade inte säga hur cool jag tycker du är. Så nu gör jag det: Du är min mammaförebild vid sidan om min egen mamma. Du är ascool!

   Martina Haag säger: Tack, vad gulligt. Det går bra att gå fram. Jag blir bara glad! / M

sima säger: Hur ser du på julstressen? Känner du att du orkar med den? Eller är det nån stress för dig överhuvudtaget. Du verkar ju ha fötterna på jorden.

   Martina Haag säger: VI har efter en massa vidriga jular bestämt oss för att julkraften satsar vi enbart på våra barn. Punkt slut. Vi firar bara vi fem, och låser dörren. = Lagom många paket, lagom mycket stress. Det var svårt första året med den här nya Låsadörrenstilen för man ville inte göra släktingarna ledsna, men nu har de vant sig. Det funkar inte att åka runt i en gammal bil hela julen för att hina fira lite hos varje släkting. (och alla har ju gift om sig osv så det blev hur många olika stopp som helst) Det blev liksom inte för barnens skull utan för alla släktingars så nu kör vi EGo-racet istället!

Pernilla säger: Hej är du en sån mamma som vill köpa hur mycket julklappar som helst till dina barn? eller ni har kanske inte julklappar....Jag får jätte dåligt samvete om man köper "lite" julklappar har oxå tre barn.

   Martina Haag säger: Ja man vill ju inte att de ska sitta vid granen med tårar i ögonen. Men vi brukar väl ha tre riktigt fina presenter var till barnen och sen massa skitsaker typ ficklampa eller pennor. Men det är en svår balansgång: Lagom många paket/besvikna barn

killian säger: Martina vad önskar du dig i julklapp?

   Martina Haag säger: Att kunna ligga vid en pool och blunda. Det är fan omöjligt som småbarnsmamma. Man måste hela tiden sitta på helspänn och rkna huvuden ovanför ytan, men ligga i solen och blunda och inte bry sig ett dugg om konstiga plask. Det vore min drömpresent!

sima säger: Vad gör du för att hålla din fräscha look?

   Martina Haag säger: Hahaha. Har en bra sminkös till fotograferingarna.

Helena säger: Hej! Jag tycker du är enastående rolig! Jag är nyfiken på hur ni kom på barnens namn! Är det sant att din man föreslog att minstingen skulle heta Ajax?

   Martina Haag säger: Ja! OCh att jackson skulle heta Pedro! Och efter massa tjafs så kom han upp med ett nytt förslag: Paco! Tur att vi kom på namnet Jackson.

Pernilla säger: Tror du att du förändras från att vara "vanlig" till att vara mer kändis nu när böckerna går bra? (ändra för guds skull inte humorn...)

   Martina Haag säger: Nej, jag kommer att vara samma, kanske med en bättre bil, och mindre ångest över räkningarna men jag lovar, jag ändrar inte!

E säger: Hej. Tack för roliga krönikor. är det inte jobbigt att gå på föräldra möten m.m när du skriver så utelämnande om dina barn??

   Martina Haag säger: Jo... Eller som Erik när han för några dagar sen var på ett snajdigt reklambyråmöte och en gubbe avbryter Erik och säger: Ursäkta, jag måste bara fråga, är det sant att du och din fru bråkar varje dag?

Elin i Björken säger: har du någon blogg på nätet man kan läsa?

   Martina Haag säger: Nej. Man kan läsa lite om mig på Piratförlagets hemsida www.piratforlaget.se

Moderator säger: Då tar vi sista frågan!

Elin i Björken säger: Har du fått din walk-in-closet full med egna fina kläder, eller lånar Erik dina nya strumpor fortfarande?

   Martina Haag säger: Ja, jag har lite nya kläder och har köpt många nya strumpor till Erik, men Erik snor mina rosablommig fortfarande! Han tycker väl att de är lite snyggare än vanliga farbrorstrumpor!

   Martina Haag säger: Hej då allihopa! Tack för rolig frågor. Hejhej / Martina

Moderator säger: Tusen tack Martina Haag! Det var jättemånga som ville chatta och alla hann tyvärr inte få svar den här gången. Vi får läsa Martina i stället!