"Tom Cruises barn tål inte Katie"

Filmstjärnan kämpar hårt som styvmor

Foto: BULLS
STÅR UTANFÖR? Tom Cruises två barn sägs ha svårt att acceptera pappas unga fästmö Katie Holmes.
RELATIONER

Hon försöker att göra allt rätt.

Men Isabella och Connor ger henne ingen chans.

Katie Holmes bär på Tom Cruises barn, men ratas av de han redan har.

Foto: INFSUNY
CRUISE HAR KONTROLL I amerikansk press kritiseras filmstjärnan Tom Cruise för att han håller för hårt i sin unga flickvän Katie Holmes. Här firar paret hennes 27:e födelsedag.

Med spänd blick följer hon fotbollsmatchen. Hejar, applåderar entusiastiskt när 12-åriga Isabella gör mål.

Men inget hjälper.

Det är inte bara Tom Cruise exfru Nicole Kidman som kritiserar Katie Holmes. Toms barn Isabella och Connor, 10, vägrar släppa in Katie i familjen. Connor ska vid ett tillfälle ha skrikit till Katie att han hatar henne.

Inte ens Toms mamma Mary Lee Mapothers råd och stöd medlar i konflikten. Allt enligt nära gemensamma vänner till exparet Cruise och Kidman:

- De (barnen) tål inte Katie. Hon försöker verkligen att göra allt för att det ska fungera men de gör det inte lätt för henne.

Kidman är skeptisk

Nicole Kidman och Tom Cruise har delad vårdnad om Connor och Isabella efter skilsmässan. Men när Nicole fick veta att Katie Holmes var gravid blev hon allt annat än glad. Hon ska då ha haft en förhoppning om en återförening med Tom Cruise. Men de drömmarna grusades nu för alltid.

Det var innan hennes förhållande med countrymusikern Keith Urban stabiliserades. Men Kidman lär fortfarande vara skeptisk till att Connor och Isabella ska få en styvmamma som är så ung - Katie Holmes är 26, Tom Cruise är 42.

Katie Holmes är långt mer skärskådad och synad av Tom Cruises familj än hans förra flickvän - Penelope Cruz. Trots att hon var hans första flickvän efter skilsmässan.

Gravid rekordsnabbt

Orsakerna bakom antipatin till Katie Holmes sägs vara flera. Förhållandet var en plötslig nyhet - och blev allvarligt i rekordfart. Bara fyra månader efter förlovningen gick det inte längre att dölja Katies graviditet.

När Tom hoppade i Oprah Winfreys soffa för att visa hur kär han var, blev det en världsnyhet. Och han näst intill skröt om frieriet. Några liknande känslostormar har aldrig funnits - officiellt - för barnens mamma Nicole.

Isabelles och Connors kyla visavi Katie kan alltså vara en reaktion mot att hon nu suger åt sig all Toms uppmärksamhet. Både från dem och deras mamma.

Tom och Nicole ska ha försökt att skaffa egna barn flera gånger. När paret bestämde sig för att adoptera fick gamla rykten om att Cruise är steril ny fart. Så känslig var frågan att Tom stämde den tidning som öppet påstod att filmstjärnan inte kan få egna barn - och vann.

Egen ultraljudsutrustning

Med Katie hann Tom alltså knappt blinka två gånger innan hon blev gravid. Tom har köpt en privat apparat för ultraljud för att kunna följa barnets utveckling i magen. Något som flera läkare reagerade starkt emot, och påpekade att röntgen inte är något man ska leka med. Även om man har råd med själva apparaturen.

Det är bara en del av den flodvåg av kritik, hån och verbala slag i press- och skvallersvängen som Tom fått uthärda den senaste tiden. Tidigare var han, i jämförelse, en fredad art i Hollywoods stjärnflora. Men nu kritiseras han mer än någonsin, främst för att vara "sekt-galen". Tidningarna fylls av uppgifter om hur han ska ha satt upp ett helt regelverk för hur Katie ska bete sig när hon föder. Hon får inte skrika, hon får inte ta smärtlindring... Allt enligt påstådda scientologtraditioner.

Att den tidigare katolskt uppfostrade Holmes direkt blivit medlem i scientologerna genom Cruise ses inte heller med blida ögon.

Bröllop efter födelsen

Ryktena säger att Cruise övervakar nästan varje steg Katie tar. När Katie meddelade att hon skulle ge upp hela sin karriär för att bli hemmafru var den generella misstanken att beslutet inte var helt hennes eget.

Men alla hårda ord till trots är nu bröllopet mellan Cruise och Holmes på banan. Förmodligen blir det efter att bebin fötts - och förmodligen till sommaren, eller tidiga hösten.

Kolla, Katie! Brad gjorde allt rätt

Katie Holmes är inte ensam om att ”ärva” barn från tidigare äktenskap.

Brad Pitt blev, med kärleken till Angelina, tvåbarnspappa.

Skillnaden är att Brad Pitt blivit en naturlig del av den nya familjen Jolie.

Foto: AP
Brad Pitt och Zahara.

Andra plastföräldrar

Foto: AP
Ashton Kutcher

Ulrika Svensson