Läsarna berättar

"Hon har en speciell plats i mitt hjärta"

Foto: KATRIN JACOBSEN
RELATIONER

Eva: Sonen är mer utsatt

”Skulle någon ha frågat mig om detta innan jag fick barn så hade svaret varit givet: SJÄLVKLART kommer jag att älska mina barn lika mycket! Tre barn senare i åldrarna 7 till 13 år så tänker jag lite annorlunda. Jag älskar mina barn över allt annat men för ett av dom så klappar hjärtat alltid lite extra. Han är autistisk och mer utsatt än de andra två och jag kommer nog alltid vara mer orolig för hur det ska gå i livet för honom.

Vet inte om detta är att älska ett barn mer men ibland så smyger det dåliga samvetet på för att man ens tänker på detta. Självklart så pratar jag aldrig med någon om detta (inte ens barnens far) för det är verkligen tabu.”

Martin: Jag älskar yngsta barnet mer än det andra

”Ja, jag kan nog säga att jag älskar ett av mina två barn mer än det andra, hur hemskt det än låter. Detta beror nog på att jag fick inte veta att jag hade en son förrän han var två veckor gammal. Hans mamma bor utomlands och tog inte kontakt med mig före förlossningen. Jag träffade honom för första gången när han var ett år.

Det andra barnet har jag med samma kvinna, men då var jag närvarande under förlossningen och fick en helt annan känsla direkt med barnet. Givetvis älskar jag båda otroligt mycket men jag känner att jag har ett mycket starkare band till det yngre barnet. Mina barn är i dag tre och fem år gamla. Jag och mamman är separerade.”

Ida: Dottern är solen i livet!

”Jag har fyra barn, mellan 2 och 18 år. Min näst yngsta flicka är solen i mitt liv! Av olika anledningar har hon en speciell plats i mitt hjärta! Naturligtvis görs ingen skillnad på barnen, men inom mig bara vet jag ...”

Anna: Lika OCH olika

”Jag tror man älskar sina barn lika mycket, fast på olika sätt. Sedan har man kanske ett som hjärtat klappar lite extra för, som man kanske känner är mer lik en själv?”

Terese: Min dotter fick mig att känna mig oerhört kvävd

”Min sjuårige son har alltid varit ”foglig”. Som baby sov han hela nätterna i sin säng från det han var fem veckor.

För två år sedan föddes vår lilla flicka. Hon sov inte på nätterna utan bara skrek från det hon kom hem från BB.

Jag var alltid trött och sur och kände mig oerhört kvävd. När jag tänker tillbaka på de år som gått så har jag nog älskat min son mer än min dotter.

Det är ju såklart omständigheter som gjort att det blivit så och jag älskar båda mina barn oerhört mycket, men älskar nog min son lite mer ändå.”