”I morse, efter frukost, skulle Teo och jag ha sex. Katastrof!”

Läs fiktiva Agatas dagbok

RELATIONER

Som ett gammal pensionärpar – nej förresten, pensionärer har säkert mycket hetare sex än oss – tog vi lång tid på oss att diskutera position.

”Vill du ligga underst?” frågade Teo.

”Hur ska det gå till?”, svarade jag.

Vi stirrade båda på min stora mage.

På sidan då? undrade Teo hoppfullt.

”Nä, då får jag håll.”

Till slut kom vi överens om bakifrån även om tanken på att Teo stirrar ner på min chipsgräddade gravidrumpa just nu inte är hundraprocent uppkåtande.

Jag som varit kåt hitills under graviditeten har plötsligt fallit ihop. Känner mig bara tung och får svårt att andas bara jag går i en trappa. Hur ska då sex gå till?

Efter några ton babyolja gjorde vi det. Hann bara hålla på någon minut innan Teo avbröt.

Han sa att det kände som ”incest”. Att han nästan kunde känna barnet. Vi bestämde oss båda något lättade(?) för att lägga ner.

Tror inte Teo ser mig som sin drömkvinna just nu. Och jag ligger mycket hellre på soffan framför någon bra video och äter godis.

Nu ringde Kia förresten. Hon vill gå på stan. Jag orkar egentligen inte men måste ju låtsas att jag är samma gamla Agata ibland, inte tråkig gravid kvinna.

Det enda som är jobbigt med Kia är att hon tjatar så mycket om sin ägglossningsmaskin. Det här att hon försöker göra barn med sin kille utan att han ska veta – känns lite konstigt. Måste hon ljuga?

Ska jag säga förresten, ibland känns det som om jag inte gör annat än ljuger.