”Måste man bli nykterist i flera år”

Chatt med Belinda Olsson

RELATIONER

Belinda Olsson säger: hejhej! Belinda här.

daniel säger: Är det värt att skaffa barn

Belinda Olsson säger: hejhej Nu är jag här!

Belinda Olsson säger: Lite konstigt fråga. Det är värt det om du tycker det...

lina säger: Hej! Det är väl inte så svårt att avstå från alkoholen under några få år då barnen är små?

Belinda Olsson säger: Va?? När barnen är små. Måste man bli nykterist i flera år. Räcker det inte att avstå när man är gravid. Man blir ju mamma, inte tvångsmedlem i Nykterhetsförbundet.

Helena K säger: Hej Belinda! Jag är en 19 årig tjej. Tror att jag aldrig kommer att skaffa barn för jag har inga barn-känslor i nuläget. Brukar sådant ändras med tiden?

Belinda Olsson säger: Kanske, kanske inte. Vissa skaffar ju aldrig barn. Jag ahde ingen barn-feeling förrän min kära dotter kom till världen... Nu skulle jag inte kunna leva utan henne så klart.

Åsa säger: Vad är din åsikt om barn och dagis? Från vilken ålder kan det vara lämpligt att skola in dem? OM man nu känner att man måste välja dagis alltså...

Belinda Olsson säger: Jag tycker inte att det finns någon lämplig ålder. Barn är så olika i sin utveckling. Själv tyckte jag att det var skönt om min dotter Ella kunde gå. Så att hon inte var helt underlägsen de andra barnen.

oscar säger: Jag brukar alltid resonera att en glad förälder är en bra förälder - dvs att om jag och barnens mamma unnar oss det där lilla extra ibland, och mår bra av det, så mår barnen i förlängningen också bättre av det än av att få ett nytt lego-kit. Vad tycker du?

Belinda Olsson säger: Oscar, klart du har rätt. Glada föräldrar (nu snackar vi inte alkoholpåverkade eller på annat sätt glada men missbrukande...) ger glada barn. Framförallt ska man ju inte glömma att bli kär i sin partner då och då... NU blev jag samlevnadsexpert...

Sara säger: Hur ser du på kvoterad föräldraledighet? Tror själv att det är enda sättet att få nån riktig jämställdhet i det här landet...

Belinda Olsson säger: Jag är för en individuell försärking. Precis som man har sin EGEN pension, eller semesterrätt så ska man ha en egen föräldraförsäkring. Sedan tycker jag att det ska finnas utrymme inom den för att trixa och fixa. Man kanske kan köra tredjedelsmodellen. Men jag tror verkligen på det där!

acne säger: är det mycket jobb om man ska ha barn?

   Belinda Olsson säger: haha... det är skitmycket jobb Acne. Många års träning på gym rekommenderas.

Agata-fan säger: Hej! Hur är det med Agata egentligen - är hon du? Om du skulel säga i procent räknat, hur mycket i boken är sant?

Belinda Olsson säger: Nu måste jag vara lite tråkig och säga allt och inget är verklighetstroget i boken. Avslöjar jag för mycket tycker du inte att det är kul. Men härligt om du gillar Agata. Det gör jag med!

krix säger: Hej Belinda! Du verkar cool tycker jag...hur blev du journalist? Gick du nån skola?

Belinda Olsson säger: Jag gick i USA, en ettårig journalistikkurs (IBS). Sedan läste jag manuslinjen på Berghs. Men mest har jag lärt mig genom att jobba.

Lollo säger: Kvällstidningsvärlden verkar hemsk att jobba i! Varför stannar du kvar där?

Belinda Olsson säger: Neeej! Det är jättekul! Kom och hälsa på någon gång.

Moderator säger: Nu kommer sista frågan:

Åsa säger: Vad vill du ha sagt idag i denna chatten? Vad är din stora starka sida?

Belinda Olsson säger: JAg ville inte ha sagt något speciellt. Bara mysa med er lite. Min stora starka sida? Att jag är schysst. tycker jag själv. Jag snackar inte skit i onödan och jag klara att stå på mig. Jag är bra på att löneförhandla också... Puss på er.