"Jag fick tårar i ögonen"

Aftonbladet testade skivan

RELATIONER
Erika Scott.

Japp. Jag är en småbarnsmamma som har svårt att få ihop ekvationen familj-jobb-kärleksliv-motion-egen tid. Tomas Danielssons ”ljudpiller” gör inte saken bättre. Till att börja med. Helge Skoogs sakliga röst, Katarina Ewerlöfs pockande frågor och stressdoktor Danielssons kloka, humoristiska svar får mig att förstå det jag länge misstänkt: mina värkande nackmuskler, återkommande ryggskott och sömnlösa nätter är en följd av min efterhängsna brist på tid.

Jag förstår att jag är fast när jag misstar min egen mobilsignal för ljudbokens konstanta ring-ring-ringkuliss.

”Okänt nummer” på displayen stressar mig. Tänk om det är någon som måste få tag på mig? Jag lugnas av sms-pipet från IQ-svar, trycker på pausknappen och ringer upp (det kan ju vara brådskande).

Det är Fia. Hon har precis fött en liten flicka.

– Vet du, Erika? säger Fia när jag ringer för att gratulera. Det är bara när jag tittar på henne som jag är riktigt ”här och nu”. Alla andra stunder är tankarna på nästa projekt, till och med när jag dricker en kopp te. Är inte det konstigt?

Sannerligen. Jag trycker ”play” på mp3:n och när jag får tårar i ögonen av Helge Skoogs prat om brist på egen tid förstår jag vad jag måste göra.

Jäklar – nu ska jag börja sjunga i kör!

Aha-upplevelse

”Jag har hört/läst det mesta förut. Men det är en annorlunda upplevelse att sitta på bussen på väg till jobbet med en dramatiserad stressföreläsning på fickan.”

Njutning

”Att slippa läsa ännu en bok, är för mig som läser ofantligt mycket i jobbet, rena befrielsen.”

Hjälp till självhjälp

”Jag fick ju en rent fysisk reaktion – tårar och ledsenhet – och förstår att jag måste bjussa mig själv på egen tid.”

Läs mer

Erika Scott