”Visst bubblar det av sexunderskott”

Läs Ronny Olovssons chatt med läsarna

RELATIONER

   Ronny Olovsson säger: Ok, Daddy Cool är här. Välkomna!

Moderator säger: Då sätter vi igång!

säger: shit, hur kunde din fru gå med på att du skrev så intimt om henne?

   Ronny Olovsson säger: Jag vet. Hon är snäll. Nä, men vi konstaterade att jag var tvungen att vara tokärlig för att boken skulle bli bra. Men det är ju bitvis pinsamt ärligt. Jag veeeeet.

säger: hur snart efter förlossningen hade ni sex?

   Ronny Olovsson säger: Oj, det har jag nog inte i huvudet. Men under första månaden. Minns inte exaktare än så, Men det var minst sagt nervigt. "Like a virgin", typ. "For the very first time".

issan säger: Stefan Mendehl-Enk berättar i sin bok om hur det bara snackades om sex på pappautbildningen, och att man som kille fick ha tålamod om tjejen inte ville på en gång efter förlossningen. Var det så för dig också? verkar ju helt sjukt.

   Ronny Olovsson säger: Ja, man får nog fatta att det första som en tjej tänker på efter att ha krystat ut ett barn är att ha vildsint sex. Jag förstår det. Men visst bubblar det ett sexunderskott...

Ninni säger: hur kommer man igång med sexlivet efter förlossningen? måste man tvinga sig?

   Ronny Olovsson säger: Frösvann nog ett "inte" i mitt förra svar... hehe. Hur man kommer igång? Genom att ta sig tid att kramas, vara ensamma i sängen, duscha ihop, säga "jag älskar dig"...

säger: det svåraste tyckte jag var att få killen att fatta, sex börjar redan till middagen. Att få avlastning, kunna ta en dusch i lugn och ro...

   Ronny Olovsson säger: Ja, avlastning är nog ett behov för bägge. Har man turen att ha far- eller morföräldrar i kommunnen ska man utnyttja det. Mina är 100 mil bort.

lalle säger: Nöjeskille, sportkille och nu mjukispappa. Hur har det påverkat dig att få barn?

   Ronny Olovsson säger: Jag har nog lärt mig att det finns mer i livet än häftiga barer, rock}n}roll och ståplatsläktare. Att det finns saker närmare som kan ge lika stora upplevelser.

Fredde säger: Hej! Vad tycker du är den största skillnaden mellan att ha ett och ha två barn?

   Ronny Olovsson säger: Att all tid försvann. All tid för återhämtning.

sam säger: Jätte-skämmigt, men jag tänder helt enkelt inte lika mycket på min tjej längre, så här tre barn senare. Vad göra??

   Ronny Olovsson säger: Ja, det är skämmigt. Men det du ska göra är nog att snacka med henne och försöka hitta tid för att ha det najs ihop. Jag vet ju inte exakt varför du känner så, men det är nog bra om du inte bara låter det bero...

Sara säger: Är det inte farligt för barnet att ha sex typ i åttonde månaden?

   Ronny Olovsson säger: Nej, det ska det inte vara. Men handle with care, det är inte för inte det finns något som kallas färdknäppen. Ja, sex användes förr som igångsättare av förlossningar...

olle säger: vad önskar du att du hade vetat om att bli pappa, innan du blev det? Och om du hade vetat det - hade du ändå valt att skaffa barn?

   Ronny Olovsson säger: jag hade nog gärna vetat mer om allt som hände i Kicki, hur hennes person och liv förändrades, för att förstå henne bättre. mer utifrån mitt perspektiv, som pappa. så det har jag försökt skriva om...

tveksam säger: min fru är ny bliven gravid och jag är jätte orolig över att barnet kommer att bli handikappat.hur var det för dig funderade du över samma sak som jag gör?

   Ronny Olovsson säger: alla tänker nog alla möjliga mardrömsscenarier. visst, jag trodde allt möjligt, "självklart ska det hända mig". så det är nog naturligt. men gör nup-test och de saker man kan så att ni kan döda de värsta hjärnspökena och försök njut av det istället - lättare sagt än gjort.

säger: Jag har 4 barn och har lärt mig att allt har sin tid, att sex inte alltid känns okey efter några veckor beroende på förlossningen. Vill ni ha fler barn?

   Ronny Olovsson säger: vi har faktiskt pratat om en trea. men vi ska nog ta en sladdis. låta det här paret få lite mer styrsel innan vi ger oss på att gnugga till en ny.

säger: Händer det att du tänker på andra och vad gör du i så fall?

   Ronny Olovsson säger: Menar du andra kvinnor? Inte så att jag kutar runt och gläfser efter kjoltyg, men självklart noterar jag om jag pratar med en attraktiv kvinna. Däremot så är det självklart att ens förhållande blir mer heligt om man får barn.

tveksam säger: hur gammal var du när du fick ditt första barn?

   Ronny Olovsson säger: 38

Hanna säger: Jag tycker att det är svårt att få tid, att ha sex på beställning, måste man tvinga sig för att det ska komma igång?

   Ronny Olovsson säger: jag tror fan att man måste boka knulltid. verkjligen se till att rensa undan så att man får en chans. göra upp att på lördag är det du och jag. och inte sluta ta i varandra och visa ömhet.

Moderator säger: Då tar vi sista frågan!

säger: Har ni bra sex nu eller?

   Ronny Olovsson säger: Då vi har det är det absolut BRA! Men, visst, vi ligger nog under det snitt vi hade för tre år sedan. Så jag säger som Gunde: ÖKA!!!!

Moderator säger: Stort tack till Ronny Olovsson och till alla som ville chatta!