Blattar är bäst

RELATIONER

I slutet av varje föräldrakrönika delar jag ut godispåsar och bajsblöjor till dem som förtjänar det. Veckans bajsblöja går oavkortat till moderaten Agneta Östman-Wenger, som vill se färre invandrarbarn i svenska medier. I ett numera riksberömt mejl till Länstidningen i Södertälje skriver hon bland annat att ”Jag älskar små lintottar. Är det fel i ett land som ursprungligen kryllade av dessa?”.

Vid en senare konfrontation utvecklar hon sitt resonemang för tidningens reporter.

– I SVT är det likadant. Det är bara invandrarbarn som får utrymme.

Hallå? Bor vi i samma land? Om hon längtar efter lintottar är det bara att prenumerera på blöjreklam. Eller på vilken föräldratidning som helst. Där kryllar det av blonda barn.

Själv lider jag av motsatt problem. Jag, som är halvspanjorska och omgiven av mörkhåriga och brunhyade släktingar, fick till min stora förvåning en blond och blåögd dotter. Hur gick det till? Ibland tror jag att enda skälet till att jag skaffar fler barn är att jag vill ställa allt till rätta efter det genetiska misstaget (Förlåt älskade Alba, jag skojar bara. Du är inget genetiskt misstag. Du är bara lite oväntat?svensk.). Så Agneta, om du vill stilla behovet att se en lintott i svenska medier är det fritt fram att titta på bylinebilden här ovan. Bilden står till förfogande dygnet runt på Aftonbladet.se. Det måste väl kännas skönt?

Jag vill se fler invandrare. Inte bara i medier, utan överallt. Efter två lååånga graviditeter är det bara att konstatera: blattar är bäst. Det är fan bara de som visar någon form av hjälpsamhet och vänlighet när man stånkar fram som barbamama. Endast två gånger har svenskar erbjudit sin plats på bussen eller i tunnelbanan. I båda fallen har det varit småbarnsmammor som själva har graviditeten i färskt minne. Vilka är allmänt hjälpsamma, hjälper till att bära tunga kassar och öppnar dörren när jag har händerna (och magen) fullastade? Jo, blattarna.

Om Lejonborg med gelikar får igenom sitt töntiga språktestförslag vill jag ha lite motprestation av svenskarna. Vad sägs om Det Stora Obligatoriska Blattestet- ett slags körkort till samhället. Exempel på frågor:

1. En höggravid kvinna kommer in på din pizzeria och vill låna toaletten. Vad gör du?

a) Lånar självklart ut toan och frågar om hon vill ha lite isvatten, hon ser trött ut.

b) Fräser att din restaurang minsann inte är någon välgörenhetsinrättning och kör ut henne.

2. En mamma med barn kliver på bussen samtidigt som dig. Vad gör du?

a) Ser till att de får en plats att sitta på. Jag hjälper gärna till och kör upp någon kostymkille som säkert mår bra av att stå.

b) Jag tränger mig före, så att jag kan vara säker på att få plats.

Reslutat:

Flest a) Du har högt blatte-EQ. Snälla stanna i Sverige!

Flest b) Du är klart underkänd. Läs på och försök igen.

Veckans godispåse:

Folkpartiets förslag om en jämställdhetsbonus i föräldraförsäkringen är inte helt dum. Dessutom slipper vi hela ”staten ska inte bestämma vem ska vara hemma i vår familj”- diskussionen. Välj själva: att låta en förälder vara hemma hela tiden med 80% av SGI. Eller att ni delar lika och får 90% av SGI. Fast är förslaget praktiskt genomförbart?

Veckans bajsblöja:

Agneta Östman-Wenger. Se ovan.

Terri Eriksson Herrera