Britney Spears och jag

RELATIONER

Livet under vecka 38:

Jag har (nästan) lagt ner jobbverksamheten. Nu är det bara väntan som gäller. Istället för att jobba fyller jag dagarna med att prata i telefon och att läsa. Jag läser varje liten annons i morgontidningen och kastar mig girigt över föräldratidningar, vänta-barnböcker och för all del även en och annan roman. Men nu börjar jag luta åt min gamla tes – ibland skulle det vara befriande skönt att vara analfabet.

Imorse läste jag till exempel i morgontidningen om Boujemâa Ben Youssef, 104 (hundrafyra!) år, som fortfarande arbetar. Sånt är inte roligt att få veta för en 33- åring som knappt lyckas vältra sig ur sängen (att vältra mig med värdighet har jag gett upp sedan länge). Hjälp! Jag är brädad på arbetsmarknaden av en 104-åring.

Förtvivlad lämnar jag morgontidningen för att bläddra i en av mina vänta-barnböcker. Där får jag veta att det är hög tid att börja laga mat och frysa in tills bebisen kommer. Skämtar de? Det finns några hinder:

1: Jag kan inte gå och handla, för jag får inte bära för sjukgymnasten.

2: Jag kan heller inte stå framför spisen när plattan är på, för då bränner jag magen.

3: Jag kan definitivt inte mobilisera mer krafter än det går åt till att ställa fram lite fil på bordet. Att börja göra moussaka i megamängder känns minst sagt som överkurs.

Vad är det förresten för fel på ravioli och hämtmat den första tiden? Eller ännu bättre: kompisar som kommer över med mat.

Istället går jag över till förlossningskapitlet. Jag läser att det är bra att vara mycket i rörelse under förlossningen. Är det inte ödets ironi att man rekommenderas att vara som rörligast i just den situation i livet då det är totalt jävla omöjligt att röra på sig? När man släpar på 15 kilos övervikt, bäckenfogar som känns lika säkra som en gisten eka och en förlamande smärta. No way José!

Men det som definitivt får mig att kasta in handduken och bestämma mig för att läsa lite mindre framöver är en skvallersajt som berättar att Britney Spears älskar Crocs – även kallad Foppatofflan. Hon äger ett par i varje färg. Vanligtvis struntar jag blankt i vad Brittan älskar och inte. Problemet är bara att jag faktiskt äger ett par Foppatofflor. De har räddat min graviditet, eftersom jag inte får ner mina vätskefyllda fötter i några andra skor.

För fem år sen skrev jag en elak krönika om Britney Spears porrighet som skapade en proteststorm bland hennes fans (jag fick 2000 protestmejl på två dagar). Nu delar vi nästan garderob. Shit. Ibland förenar moderskap mer än man vill.

Terri Eriksson Herrera