Madonna - hårdaste morsan

Lourdes och Rocco får inte se på tv

RELATIONER

Popdrottningen och moderskeppet Madonna har insett att ”supermamma” och ”superkändis” inte går ihop. En hel uppsättning nannys och det faktum att Mads är en riktig disciplinmorsa är det som räddar familjen.

Foto: AFTONBLADET BILD
Madonna med barnen Lourdes, 10, och Rocco, 6 år.

Och sångerskans strikta regler imponerar så i curlingtider att hon utsetts till den ”bästa mamman” av en mammasajt på nätet.

För hennes tre barn Lourdes, Rocco och nu adoptivsonen David Banda, som hon flög hem från Malawi i oktober, växer upp i en helt annan omgivning än den man kan tänka sig i en familj som är god för hundratals miljoner kronor.

Ingen mobil

Bland annat har ”Material girl” och maken Guy Richie bestämt att inget av barnen får ha egen mobil. ”Det kommer aldrig att hända”, säger Madonna i en intervju med brittiska Radio One.

Barnen får heller inte se på tv (”tv är gift”), äta skräpmat eller läsa dags- eller veckotidningar. Och det om de varit snälla! Har de slarvat straffar mamma Mads med att dra in sagostunden och utlovade filmkvällar.

Familjen flyttar mellan sina tre hem i New York, Los Angeles och Wiltshire. Basen är det engelska godset Ashcombes och barnen går i franska skolan Lycée Français inne i London.

Turnéliv

Just nu är Madonna ute på världsturné och barnen hälsar på där det passar. Häromsistens sågs de leka med sin nanny och livvakt framför

Eiffeltornet i Paris medan mamma repade inför kvällens konsert.

Att ha provokativa Madonna som mor kan fresta på. Lourdes är inte imponerad av sin mammas klädsmak. Speciellt inte när hon blir hämtad vid skolan. Då har Lourdes bett sin mamma att försöka smälta in bland de andra mammorna.

– Hon är kritisk. Hon vill inte att jag ska se konstig ut. Hon säger: ”Varför kan du inte vara som en normal mamma”, berättar Madonna enligt Female first.

Madonna och Guy Richie

Foto: AP

Europeisk disciplin för Michael Douglas och Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones tar efter Madonnas tuffa disciplin och förbjuder sina barn att äta skräpmat.

Catherine Zeta-Jones och Michael Douglas med barnen Dylan och Carys.

Britney utmålas som en usel mor

Barnflicka eller inte, det är frågan för mrs och mr Federline. Britney själv levererar babyskandaler som pärlor på rad och utmålas ständigt som usel mamma.

Britney med sonen Sean Preston, 1. Dessutom har hon sonen Sutton Pierce, 2 månader tillsammans med sin man Kevin Federline.

Läs mer:

Ulrika Lundberg