Marias vardagspussel

En vanlig dag i en fembarnmammas liv

RELATIONER

Och du tror att du har det körigt? Följ ensamstående fembarnsmamman Maria Skytt en alldeles vanlig torsdag...

04:00 Leon skriker, jag lämnar sängvärmen, gör välling som han får i spjälsängen.

06:45 Väcker Nicholas och Noah. De är trötta så det blir mycket tjat. Lägger fram Noahs kläder och plockar fram frukost. Ser till att de får med sig frukt och skolböcker, och borstar deras tänder.

07:25 Pojkarna går själva till skolan. Noah har börjat trilska lite på morgonen, jag lirkar och blir arg. Lugnar sedan ner mig, vi vinner inget genom ilska.

07:30 Hinner kolla nyheterna på text-tv innan de små vaknar.

07:45 Blöjbyte på tvillingarna, sedan får de välling i spjälsängarna. Jag duschar och planerar matning, kläder.

08:30 Frukost.

08:50 Tvillingarna kläs på i sina spjälsängar, Olivia sitter i sin och leker med dockor. Klär på henne sist, annars tar hon bara av sig kläderna medan jag fixar med tvillingarna.

09:00 Spänner fast Leon i vagnen, klär på Havanna, klär på Olivia som protesterar. Bumpar tvillingvagnen med Leon i, ner för de tre trappavsatserna, springer och hämtar de andra. Alla skriker. Jag skyndar mig, bär ner Olivia och Havanna.

09:30 Framme vid dagiset, småpratar lite, alla är så gulliga. Lämnar Olivia – nästan barnledig! Går hem, äter lite frukost, skriver brev till en av mina brevvänner. Tvillingarna sover.

11:30 Lunch, burkmat, orkar inte laga egen mat! Kläd- och blöjbyte.

12:00 Jag bumpar ner vagnen för trapporna och går till skolan för att hämta Noah, pratar lite med personalen, hämtar sen Olivia på dagis. En sväng i lekparken och så hem.

13:40 Min pusta-ut-stund. Kryper upp i soffan och kollar på Oprah Winfrey, Olivia sover och tvillingarna kryper runt. Noah är på sitt rum.

14:30 Tvillingarna får gröt med puré. Jag dricker en kopp te. Nicholas kommer från skolan, vi pratar lite, han gör sina läxor och försvinner till fritidsgården med kompisar.

15:30 Väcker Olivia, inser att hon sovit alldeles för länge, då blir det kris ikväll. Plockar undan, diskar, fyller tvättmaskinen, tömmer torktumlaren och börjar med middagen.

18:00 Alla äter middag.

19:00 Tandborstning. Tvillingarna läggs i sängarna med vällingflaska. Nappjakt. Hittar till slut tre, vilken lycka! Pussar killarna godnatt.

20:00 Blöjbyte på tvillingarna och Olivia, tvillingarna somnar. Olivia och jag gosar i soffan, Olivia somnar i soffan.

20:30 Havanna skriker, Olivia vaknar, springer in i Noahs säng och väcker honom. Till slut somnar tvillingarna om. Olivia somnar om i soffan.

22:00 Jag kollapsar framför tv:n, med en smörgås. Blundar bara lite i reklamen. Somnar. Vaknar mitt i natten, går upp och borstar tänderna, sminkar av mig, lägger mig i min säng.

Marias 10 bästa ork-tips

Läs mer:

Hanna Nolin