Vår son är alltid så sur

RELATIONER

Jag håller på att bli tokig på min 8-årige son som alltid är arg och tjurig. Han vägrar att lyssna och det slutar alltid med att jag blir frustrerad och ledsen. Det har gått så långt att jag snart inte har kvar några moderskänslor för honom. I skolan blir han också lätt arg och tar till knytnävarna.

Vi har sökt hjälp hos familjestöd men ingenting tycks hjälpa. Han är sur på morgonen, han är sur när man hämtar och man får bara snäsiga svar när man försöker fråga något. Har du något råd att ge mig?

Nanny AnneLie: Det kan vara väldigt svårt att dagligen leva med en trulig son. Det enda ni kan göra är att ändra ert bemötande och er inställning, inte hans. Ibland kan åren före puberteten vara värre än själva tonåren. Sätt dina moderskänslor på sparlåga, de kommer igen.

Bestäm er för att inte tala i negativa termer till sonen under ett halvår. Ge honom positiv respons varje dag. Svarar han snäsigt, sluta prata med honom just då. Ta det som händer i skolan på allvar. Håll ut, ta en dag i sänder och hitta egna bra mentala sätt att hantera olustkänslorna på.

ARTIKELN HANDLAR OM