Hjälp! Min dotter vill inte flytta

RELATIONER

Jag har en dotter på 17 år som inte vill flytta med mig — trots att jag har förklarat att jag inte har råd att behålla lägenheten som jag bor i nu.

Det nya stället ligger på landet och jag har bott i området tidigare tillsammans med mitt ex. Nu vill han att vi provar igen och jag ger gärna kärleken en andra chans. Men min dotter vill inte flytta med!

Jag har erbjudit henne en egen lägenhet, att bo hos min bror och hans tjej, eller hos min syster och hennes familj alternativt att hon får flytta med mig. Men inget passar. Hon har ingen kontakt med sin pappa, annars kunde det ha varit ett alternativ.

Hur ska jag bemöta henne på ett bra sätt?

Undrande

Nanny Anne-Lie: Att flytta tonåringar mitt i deras skolgång är inte så lyckligt. Ibland måste man, men det gäller att tänka igenom det väldigt noga. Det är stor skillnad på att vara 17 och till exempel 19 år.

Kan du få ditt ex att bo med er i din lägenhet under en tid? Kanske två år. Det skulle vinna en stor del för dottern i tid. Även mannens och din relation kan behöva denna tid.

Efter gymnasiet kan dottern själv välja studentlägenhet eller ungdomsboende. Här kan du ge olika alternativ som du har tagit upp. Hon behöver nog sin familj.

ARTIKELN HANDLAR OM