Bästa medicinen: syskonkärlek

Lily, 3, bättre tack vare sin tvillingsyster

RELATIONER

LONDON När Lily, 3, drabbades av cancer vägrade tvillingsystern Willow att vika från hennes sida.

Syskonkärleken gjorde underverk.

Nu har flickorna lämnat sjukhuset för att fortsätta

sin livsvandring utmed bättringsvägen.

Foto: World Wide Features

Den lilla flickan var illamående på morgnarna och fick problem med balansen.

Det var så det började, familjen Slater-Lydons helvete.

Cancertumör

Treåriga Lily, från Boldon Colliery utanför Sunderland, hade drabbats av en cancertumör i hjärnan.

– Vi kunde inte tro att det var sant. Vi fick skriva under ett intyg där vi godkände operationen, som kunde leda till att hon blev hjärnskadad. Vi hade inget val. Tumören var tvungen att avlägsnas, säger mamma Shirley Lydon, 38, till Daily Mail.

Lång operation

Det åtta timmar långa ingreppet gick bra. Efteråt följde läkemedels- och strålbehandling – och en rejäl dos syskonkärlek.

Läkarna på South Tyneside General Hospital kompletterade behandlingsplanen när Shirley och hennes sambo, Glyn Slater, berättade att Lily hade en tvillingsyster.

– De bad oss att ta henne till sjukhuset så att hon kunde vara hos Lily. De sa att hon var den bästa medicin hon kunde få, säger Shirley Lydon.

Sov på sjukhuset

Willow checkade snart in på sjukhuset och sov i en tältsäng vid sin systers sjukbädd. Dagtid ordnade hon picknick, så att de kunde äta tillsammans.

Willow kunde inte trolla bort några cancerceller, men hon framkallade både leenden och livslust. När Lily tappade hår ville Willow ha samma frisyr.

Båda klippte sig

Tvillingar är varandras spegelbild, såväl sjuka som friska.

– Båda klipptes kort – och de älskade det. Lily var väldigt upprörd när hon hamnade på sjukhuset. Ensam var hon rädd och kunde inte sluta gråta. Så fort Willow kom dit förändrades allt. Hon hittade tillbaka till sitt sprudlande lyckliga jag. Det var otroligt att se, säger Shirley Lydon.

ARTIKELN HANDLAR OM